welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

tijd te veel

Geschreven door Jeroen. Bangkok, 7-8 t/m 11-8-2004

We "moeten" een paar dagen rondhangen in Bangkok omdat we dinsdag een afspraak hebben. Zaterdag besteden we met verhuizen, internetten en wat winkelen. Zondag wilde we naar het postkantoor maar dat was gesloten. Rudie heeft weinig energie dus gaat ze mailen, schrijven en lezen.

Ik stap op de stadsbus richting de dierentuin. Onderweg worden we opgehouden door een grote optocht. Het zijn Sikh's die een speciale dag vieren. Het word me niet helemaal duidelijk wat maar er is een band, paarden, versierde olifanten en veel dans en eten. Ik blijf er wat bij hangen om het allemaal wat beter te bekijken. De dieren tuin is wel grappig. Vooral omdat er uit de speakers een Thaise punkrock band schalt! Als bezoeker moet je hier wel van houden al lijkt niemand zich er aan te storen. De entree van de dierentuin is laag en de reden hiervoor is dat je later nog moet betalen voor het reptielen huis en speciale shows. Heb ik verder niet gedaan want verder was er nog genoeg te zien. Vooral de vogels waren mooi te zien. Verder is de dierentuin een veredeld pretparkje.
Ik lunch wat van de grill en besluit terug te gaan lopen. Onderweg pik ik nog een gouden boedha mee. Was niet te missen want hij is zo'n 45 meter hoog.

Maandag pakken we de boot richting het postkantoor. Het pakketje dat we gaan ophalen is er niet en dat is flink balen. Onze duikboeken en certificaten zitten er in en de foto's van Jenny's opdracht. Maar ook de papieren over de fabriek voor de opdracht van de regenboog, wat geld en de l.p. van Zuid Afrika, paradontax en wat leuke dingen van thuis. Wel konden we zonder probleem cd's. kaarten en een doosje boeken naar huis sturen.
Rond het middaguur breekt er weer eens een bui los die uren duurt dus de rest van de dag bestaat uit ... lezen, mailen, schrijven. 's Avonds maken we weer een informeer rondje langs de vele tourburo's over visa's, bus en treinkaartjes en vluchten naar Zuid Afrika. We komen Ciaron tegen met wie zijn opgetrokken in Yangshuo (China) en later Sarah die we ook al kennen uit China.

Dinsdag ochtend eerst een bus boeken naar Chiang mai voor woensdag. En dan op naar onze afspraak met mr. Tung, een tattoo kunstenaar. Mr. Tung is een kunstenaar die, na vele verzoeken, is overgeschakeld op tatoeren. Hij maakt niets uit een plaatjesboek. Alleen eigen werk. We moeten een tijdje wachten dus laat ik snel mijn dode punten uit mijn haar knippen en dan kan het spannende deel beginnen.
Mr Tung is gearriveerd en luisterd naar onze wensen. Met een pen tekent hij wat hij in gedachte heeft. Ik laat mijn zon op mijn enkel uitbreiden en Jeroen zet een flinke tattoo op zijn schouder over zijn oude tattoo heen. Na de tekening gaat hij echt aan de slag en waarschuwd ons dat hij mischien nog wat uitbreidt. Wij zijn helemaal blij met zijn stijl dus geven hem de vrije hand en lopen een aantal uren later trots het studiootje uit.

 

Woensdag maar weer naar het postkantoor. Dit is onze laatste kans want we vertrekken vanavond naar Chiang Mai. Helaas was het tripje voor niets want het pakketje was er niet en men wilde ook niet echt behulpzaam zijn. Na een enorme lunch bij TUK de tassen gepakt en richting "ons" reisburootje gelopen. Vier uur later hebben we nog steeds geen geschikte ticket naar Zuid Afrika gevonden. Vrijwel alle betaalbare vluchten waren al volgeboekt. Als we een uurtje of wat op een stoep staan te wachten op een bus die maar niet komt hebben we een mooi uitzicht over een feestelijk verlicht festival terrein. Als de bus nog iets later was geweest hadden we het vuurwerk, ter ere van de verjaardag van de koningin kunnen zien.

 vorig verslag

 volgende verslag