welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Bangok

geschreven door Jeroen Bangkok, 2-8 t/m 4-8-2004

Maandagavond ben ik de straat maar wat op gegaan. Als man alleen word je om de paar meter staande gehouden door mannen die je dames aanbieden voor massage en boem-boem. Pingpong is ook erg populair maar ik houd niet zo van tafeltennis is mijn antwoord. Ze kijken me dan wat raar aan want pingpong is hier een erotische show. Kho San road is de backpackers plek in Bankok. Alles is er te koop en het stikt er van de eettentjes,bars, winkels en toeristen.
Natuurlijk ontmoet ik ook weer wat bekende gezichten van de afgelopen maanden. Je blijft elkaar tegenkomen. Ik beland nog even in Gullivers. Een bar die rechtstreeks uit Engeland lijkt te komen. De gasten en het interieur zijn Engels en er zijn Thaise dames die in 1 minuut de heren om hun vinger winden en de avond gratis te drinken hebben. Met Tim en Lindsay (New Castle) is het even zeer genoeglijk kletsen en om 12 uur lig ik in mijn bed. Toch wel even raar zo alleen zonder Rudi.

De volgende dag ben ik om 10.00 uur op weg naar de snakefarm. Met de lokale bus is het prima reizen en voor 5 bath (10 eurocent) kom je de hele stad door.
In de snakefarm worden verschillende slangen gemolken voor het maken van tegengif. De demostratie duurt een uur. Het meest imposante is de boa constrictor van 7 meter die kip te eten krijgt. Zonder slikken word er een halve kip naar binnen geschoven. Ik scharrel er nog wat rond en ga richting het park. Het park is groot maar vrij saai. Dit komt ook omdat we wat verwend zijn door de parken in China. Daar zijn het ware kunsstukjes en is enorm veel te zien. Ik koop er wel een prima lunch. Drie stukken kip van de grill met brood.
De rest van de dag vermaak ik me met jan Wolkers en de films die in ieder guesthouse gedraaid worden.

Vandaag is zo'n dag dat je wel dingen wilt gaan doen maar de energie er niet voor hebt. Daarom ga ik maar met een super snelle longtail boot 3 uur door de kanalen van Bangkok varen. Best mooi om Bankok zo te zien. Er is een wirwar van kanalen en op sommige plekken staan kasten van huizen. Na 3 uur sta ik weer aan vaste grond. Ik sjok terug naar het hotel, loop wat door de winkel straat, koop geheel overbodig 2 t shirts, kijk wat bij de boksschool, het word hem niet vandaag.

Tip:
iedere dag Vers BRUIN brood!!!!
Tuk restaurant
soi Rambuttai
In het hoekje naast Hungry. Achter de tempel.

 vorig verslag

 volgende verslag