welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

weerbericht

Sihanoukville, 22-7-2004 tot en met 26-7-2004

We zijn toe aan vakantie. Dat klinkt wat gek maar we willen even een paar dagen niets hoeven regelen. In Sihanoukville is strand en verder is er helemaal niets te doen of te zien. Dat klinkt goed. Een klein minpuntje: Het is regen seizoen. Hier volgt dus een verslag van het weer met af en toe een beschrijvng van onze  (in)activiteiten.

Na een soepele busrit kwamen we aan in de regen. Op een brommertje laten we ons brengen naar een guesthouse dat ons is aanbevolen. Het is er schattig en schoon. Iedere kamer heeft een stukje terras met rieten stoelen, een grasveldje en een waslijn. Als je de weg oversteekt ben je op het strand waar je gratis gebruik kunt maken van de stoelen en de parasols. Na de lunch is het droog en door al deze regen is de temperatuur ook niet al te hoog. (28 graden met wind) Toch gaan we naar het strand. We lopen langs wat koeien, kippen, honden en eenden en worden door  een horde kinderen naar onze stoel gebracht. En tja, wat doe je zoal op het strand. Zwemmen, lezen en heel veel tijd kwijt zijn aan de verkopers. De verkopers hier zijn een stuk relaxter dan in Vietnam. Vooral de jonge meisjes en jongens die bij ons strandtentje werken kletsen je de oren van het hoofd en willen boter,kaas en eieren spelen.

Na het avond eten op het strand ga ik naar bed en loopt Jeroen elk strand tentje af op zoek naar een feestje. Als hij 's nachts thuis komt van de zinloze zoektocht verteld hij over het onweer op zee. De storm trekt 's nacht en een groot deel van de volgende dag over ons heen. Aan het eind van de middag zitten we onder een bewolkte lucht op het strand. Er lopen een aantal jonge monniken die zo te zien niet blind zijn. De westerse dames worden zonder gene van top tot teen bewonderd. 's Avonds gaan we naar Chiva's Shack. Op de "beachparty" zijn zo'n 10 mensen aanwezig met wie we gezellig hebben zitten kletsen

De volgende ochtend regende het voor de verandering, dus heb ik de tondeuse over het hoofd van Jeroen gehaald en over het hoofd van onze 6 jarige Belgische buurjongen. Daarna weer op naar het strand. Ondertussen zijn we dikke maatjes met de jongens en meisjes daar. We krijgen gratis ringen en armbanden en om beurten kibbelen ze over wie nu mag verder gaan met haren uit mijn been te trekken. Ik had een pincet mee genomen om het zelf te doen maar ze willen het allemaal voor me doen. Terwijl ik met 1 hand mijn huid strak hou moet ik met de andere hand boter,kaas en eieren spelen in het zand.

Door de storm van vannacht spoelt er van alles aan op het strand. Tot mijn grote schrik ook heel veel gebruikte injectienaalden en medicijnflesjes. Ik haal een prullebak en ga ze oprapen. Sommige naalden zijn onbeschermd. Een paar locale meisjes komen helpen. 's Avonds gaat jeroen naar een feestje in het "centrum" van dit gehucht. Ik wilde wel mee maar ik was te moe na een hele dag niets doen.

De volgende ochtend worden we wakker met regen en het ziet er niet naar uit dat het gaat ophouden. Aan het begin van de middag is het een soort van droog. Het strand zit er niet in. Te hoge golven, te veel wind en het is koud. We gaan een stuk wandelen. We lopen kilometers langs onintressante gebieden en door straten zonder huizen. Sihanoukville is vreemd.
's Avonds in Shiva's Shack zitten we met onze voeten in het zand weer heerlijk te eten en naar de storm te kijken. De rest van de avond ben ik druk bezig met Engels les geven en Khemr les krijgen. Terwijl Jeroen aan het poolen is. (ja,ja een pooltafel op het strand).
Als het weer een beetje mee zit willen we morgen naar Ream national park. Drie Canadese dames willen wel mee.

Wel het weer zit dus niet mee. Het komt weer met bakken uit de hemel. De hele ochtend zit iedereen wat te kletsen in het barretje van het hotel om 's middags te verhuizen naar Chiva's Shack om spelletjes te spelen. We geven het op. Onze strand vakantie is in het water gevallen dus morgen gaan we terug naar Phonm Penh. We zijn welliswaar geen tint bruiner geworden maar wel lekker uitgerust

 vorig verslag

 volgende verslag