welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Ikke, ikke, ikke

geschreven door rudi Saigon, 17-7-2004

Omdat het tijd werd voor wat ikke, ikke, ikke-tijd gaan we vandaag allebei onze eigen weg.
Het boek dat ik gister heb gehaald is dus uit en de boodschappen gedaan. Na de speurtocht naar deo maar weer een nieuw boek gehaald. Als ik zit te lunchen breekt de dagelijkse onweersbui los dus ik ga boven het restaurant internetten. Had ik mooi de tijd om drie verhalen te mailen.

Bij TM Brothers ( het toerburo van de open bustickets en andere toers) hebben ze een lief klein katje dus ik ga daarheen om hem te knuffelen en om zijn ogen schoon te maken. Dat doe ik sinds we hier zijn 1 a 2 keer per dag. 1 van de gidsen daar vertelt me dat hij katten haat. Het poesje ligt heerlijk te soezen op mijn schoot als meneer hem aan 1 oor optilt.
Ik gris het beest uit zijn handen en zeg hem dat het niet de kat zijn schuld is dat hij hem haat. Meneer loopt weg om een paar seconde later terug te komen. Het poesje ligt ondertussen weer lekker op mijn schoot. Meneer stompt het beestje echt KEIHARD op zijn rug. Ik mep in een reflex zijn arm weg. Ik schreeuw nog maar eens dat het niet de kat zijn schuld is en dat hij gek is. Het diertje zit helemaal angstig in een gedoken op mijn schoot en het zou mij niet verbazen als hij hier flinke kneuzingen aan heeft overgehouden.
Meneer komt terug om te vertellen dat hij morgen de kat gaat verdrinken. Tot nu toe vind hij alles een grote grap. Ik kijk hem eens goed aan en zeg hem dat ik HEM vermoord als hij nog 1 keer de kat aanraakt als hij op mijn schoot ligt! Hier schrok het Huftertje toch wel van en er kwam een soort van verontschuldiging. Ik was echt bloed en bloed link!

 

geschreven door Jeroen

Om 9.00 zet ik mezelf in beweging richting Cholon. Dit is de Chinese wijk met veel tempels en markten. Het is een wandeling van zo'n 6 km en onderweg is er al veel te zien. Het leven trekt aan je voor bij. De wandelende groente dame, fruit en slager dames doen hun zaken. Brommers brengen grote ijsblokken rond en de cyclo's zijn op zoek naar klanten. Het verkeer in Saigon is net een grote mierenhoop. Er zijn verkeerslichten maar de betekenis daarvan lijkt iedereen te ontgaan.

Na een uur lopen bereik in de chinese wijk. Dat het Chinees is herken ik gelijk. De mensen zijn wat lichter van huidskleur en er ligt meer afval op straat. Van mijlen ver word ik gespot en ge"hallo"ed. In de wijk is volop bedrijvigheid. Er zijn verschillende markten en in totaal 14 tempels. Het zijn de volle maans dagen. Dat betekent dat er veel wierook word gestookt. Wel heel erg veel wierook want het deed pijn aan mijn ogen.

In een aftandse kapsalon heb ik me laten overhalen tot een haarwasbeurt en een hoofdmassage. De oude man vond het prachtig om zo'n blond hoofd in de stoel te hebben. Volgens mij ben ik extra verwend. We hebben honderduit gekletst. Hij in het Chinees en ik in het Nederlands. We waren het roerend met elkaar eens.
Ik doorkruis de halve wijk en wandel weer terug. Ik schat dat ik in totaal een kilometer of 20 gelopen heb. Ik ben dus behoorlijk moe maar ik vind het altijd heerlijk om zo door een stad te lopen en te zien hoe het normale leven is.

 vorig verslag

 volgende verslag