welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Saigon

Saigon / Ho Chi Minh City, 15-7-2004

Gister weer eens een bus gepakt. Het lijkt er op dat iedereen een Easyrider heeft genomen want we zitten er maar met 8 man in. Heerlijk rustig en het is een mooie rit. We krijgen een lekke band maar gelukkig zijn de garage's hier nooit ver weg. Een half uurtje later zijn we weer onderweg. Tijdens de lunchstop koop ik broodjes. Dat is toch wel het lekkere aan Vietnam dat ze brood hebben ( helaas zoutloos). Nu moeten ze het broodbeleg nog uitvinden. Je kunt nu over het algemeen kiezen tussen vage kip of vaag ei. Jeroen doet dus banaan op brood en ik heb de afgelopen weken er kaas op gehad. Nou ja, kaas.... Le vache qui rit verkopen ze hier. In Dalat en omgeving zijn de avacado's rijp en voor het schokkende bedrag van 11 eurocent ben je eigenaar van zo'n groene rijpe vrucht. Aangezien ik avacado op brood een wereldcombinatie vind kunnen jullie wel bedenken hoeveel avacado's er de afgelopen dagen doorheen zijn gegaan.

We zijn in het regenseizoen aanbeland dus vlak voor Ho Chi Minh City ( of is het nu saigon?) krijgen we nog een hele stevige bui. We vinden een prima, klein hotelletje in een steeg en gaan op onderzoek uit.
Toen ik vanochtend de straat op wilde om het ontbijt te gaan kopen moest ik eerst over de slapende mensen heen stappen. Ik keek er allang niet meer van op maar voor veel mensen die dit lezen zal het een raar idee zijn. De Vietnamezen slapen vaak op de grond. Hele gezinnen delen 1 kamer en er is vaak geen bed. Ze slapen ook overal en overal doorheen! op straat of in winkels, geen enkel probleem. Privacy kent men hier niet.

Vandaag moesten er eerst een paar dingen geregeld worden. De was, internetbankieren, trip boeken, boeken ruilen, geldwisselen en malaria tabletten kopen.
"s middags nemen we een cyclo ( fiets taxi). Voor ons is het de eerste keer dat we ons laten fietsen en na twee maanden azie word dat wel eens tijd. We laten ons naar de dierentuin brengen. Daar aangekomen kunnen we gelijk ruim een uur schuilen voor en hele stevige bui. De dierentuin zelf was wel grappig. Niet alle dieren hebben een geweldige behuizing maar het ging wel. Het park zelf was erg mooi en we hebben een paar beesten gezien die we nog nooit eerder hadden gezien. Een hele mooie lelijke vogel met een blauwe nek.
Als we uitgekeken zijn lopen we de wijk achter de dierentuin in en dat doen waarschijnlijk niet veel toeristen want we zorgen voor nogal wat comotie.

Tip
Je kunt hier je malaria tabletten kopen voor de helft van de nederlandse prijs. Koop een kleine hoeveelheid in nederland en neem het pakje mee naar een apotheek. Controleer wel de houdbaarheids datum en de codes

 vorig verslag

 volgende verslag