welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Snorkelende Bambi

Nha Trang,7-7/9-7-2004

Na een drukke dag vol tempels en wezen stapte we afgelopen woensdag in de nacht bus naar Nha Trang. Een busrit from hell. Deze keer lag het niet aan de chauffeur maar aan de wegwerkzaamheden! Meer dan de helft van de route lag open en de bus moest stapvoets over de zandpaden met enorme kuilen. Je trilde dus letterlijk uit je stoel en de halve bus was wagenziek.
In Nha Trang aangekomen weet Kirsten een goed hotelletje waar we nu dus een ruime kamer met een heel groot balkon hebben voor geen geld.

Tijdens het ontbijt lopen we Alex en Jacob weer tegen het lijf. Erg grappig zoals wij elkaar tegen blijven komen!
Onze eerste indruk van Nha Trang is niet zo goed. De stad zelf heeft geen charme of bezienswaardigheden. Alleen een heel lang strand.
We praten met de dames van een toeristenburo en besluiten de plannen iets om te gooien. Zij kunnen een visa voor Cambodja regelen in een dag dus hoeven we niet zo lang in Saigo/Ho Chi Minh stad te blijven als we verwacht hadden. Hier is ook niet veel te beleven dus willen we eerder weg, we boeken dus ons open busticket om en maken ook nog een stop in Dalat! Ook regelen we alvast de mekongdelta tour waarmee we de grens met Cambodja over willen.

Donderdag gaan we met een boot van een duikschool mee om te snorkelen. Nha Trang is de enige plek in Vietnam met koraal rif. Er is een stukje " een soort van beschermd". Maar ook hier word nog regelmatig met dynamiet gevist en en koraal geroofd. Je kan overal op straat souveniers uit de zee kopen en de vietnamezen zijn er dol op.
Voor ons is het de eerste keer dat we ons hoofd onder water steken in tropisch water. We zijn helemaal onder de indruk van de grote verscheidenheid. Ze hebben hier heel veel soorten hard en zacht koraal. Enorme bossen stekelkoraal en platte schijven( sorry, we zijn nog geen experts). Kleine felgekleurde kerstboomwormpjes die weg schieten bij iedere verdachte beweging. En te veel vissen om op te noemen. Van de meeste weten we de naam ook niet ( we willen een boek!!!!). We hebben een fel gele en een grijze trompetvis gezien, anemoon vissen ( jaja, nemo), papegaaivissen, doktersvissen, fluitvissen, blauwe, gele en veelgekleurde vissen en vissen met wimpels ( viskenners, vergeef ons)

Als we in het hotel zijn komen we erachter dat onze kuiten toch behoorlijk verbrand zijn. We hebben gesmeerd en in een t-shirt gesnorkeld maar dat was toch niet voldoende. We kopen een fles sunblock voor kinderen die extra waterproof is.

Vrijdag gaan we weer! Waarom?
Er is niets anders te doen, Het was geweldig en een paar uur lang geen verkopers die om je heen zwermen is ook heel fijn.
Jeroen is de straat op om ontbijt te kopen als ik uit de badkamer stap. Met 1 voet in de badkamer en 1 voet op de mat op de tegelvloer. Als Bambi op het ijs glij ik uit. Het gaat zo snel dat ik de klap niet op kan vangen en mijn gezicht is het eerste dat de grond raakt. voor mijn gevoel nog eerder dan mijn knieen en zeker eerder dan mijn handen. AU!
Blauwe knieen, geschaafde voet die achter de hoge drempel was blijven hangen, tand door de ( enorm opgezette) lip en een enorme dikke blauwe bult op mijn kin.

Bambi is net op tijd bijgekomen van de klap om in het busje van de duikschool te stappen.

Vandaag gaan we naar een andere locatie waar we weer heel veel zien. Gister hadden we nog geen zeesterren en komkommers gezien. Nu een aantal en ze zijn hier groot! We zien zelfs een enorme rode zeesterkussen! We hebben gezien hoe vissen zich lieten schoonmaken door andere vissen en hoe goed sommige zijn in camouflage. Weer een top dag dus!

tip
Geloof de duikscholen niet die adverteren met Whale sharks, Whales, Sharkes en Turles!
Die zijn er namelijk niet!
Octopus is een duikschool die hier duidelijk en eerlijk in is een werkt met kleine groepen op de boot.

 vorig verslag

 volgende verslag