welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wind

8-11-2008,Eceabat

We worden door het hostel afgezet op het busstation waar ze al op ons wachten. Blijkbaar is er gebelt.
In Izmir moeten we overstappen en ook daar wacht iemand op ons. Geen idee waar we de service aan verdient hebben maar het kost ons niets extra en op dit immense busstation is het wel handig.
De rit van Izmir naar Cannakale duurt 7 uur en is irritant traag. Heel veel stops en de uitzichten zijn ook niet geweldig. De kust is 1 strook betonbebouwing. Het charmante Turkije ligt achter ons.
Aan het einde van de middag komen we aan in Cannakale waar we uit onze sokken waaien. We hebben als tip gekregen niet hier te verblijven maar de zeestraat "dardenelles" over te steken naar het charmantere Eceabat. Op de ferry hebben we tijd om de truien en jassen erbij te pakken. Het is bewolkt en 14 graden met windkracht Storm! Dit boottripje van 25 minuten is trouwens de oversteek van Azie naar Europa.

Eceabat ligt op de Gallipoli peninsula waar de zwaarste strijd in de geschiedenis van het australische en nieuw-zeelandse leger heeft plaatsgevonden. Al het tourisme is dus gericht op Ozzies en Kiwi's. We checken in bij het spiksplinter nieuwe Crowded House hotel. Supermooi en netjes maar op zijn turks afgewerkt. Mooi sanitair maar de tegels zijn versneden, de deur kan niet dicht, de kraan is lelijk in de muur gemetseld en meer van dat soort dingen. Ons maakt het niet uit hoor maar een gemiddelde nederlandse doe-het-zelver zou er de kriebels van krijgen.
We worden heel gelukkig van de prijs en de superdikke dekbedden...en...we hebben een tv met 1 engelse zender!
Eceabat is kleiner dan Cannakale maar ongeveer even charmant (niet dus) en het is er uitgestorven. We eten wat in een kantine achtig ding en kruipen dan met zakdoekjes, kersensap en cakjes in bed voor een avondje tv

 vorig verslag

 volgende verslag

fotoalbum