welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Bergen appels

3-11-2008, Pamukkale

Na het ontbijt lopen we nog even over de bazaar. Veel oude mannetjes zitten voor hun winkeltje en vlak bij het theehuis raakt Jeroen in gesprek en moet hij foto's bekijken van hele families.
Om 11.00 gaan we richting het busstation en om 13.00 zitten we in de bus naar Denizli. Ook hier is de service weer top. Naast citroen eau de cologne, koffie, thee en cake hebben ze hier ook pretzels en kersensap. En dat laatste is lekker!
Het is een leuk landschap om doorheen te rijden. Bergachtig met veel meren en kleine dorpjes. Bij het Egirdir meer telen ze appels en er liggen letterlijk bergen en bergen appels langs de weg.

Als het net donker is hebben we een eetstop. Een broodje kipkebab dat in een tosti ijzer gestopt word. Panini op zijn turks. Alweer geen klachten van onze kant!
Het vriendinnetje van het meisje dat voor ons zit is uitgestapt dus nu krijgen wij aandacht. Ze vind het vingerpoppetje geweldig en ook dat wij nog niet kunnen tellen in het turks en zij wel!
Om 19.30 staan we in Denizli en moeten op zoek naar een minibusje naar Pamukkale. Een half uurtje later staan we langs een donkere weg in het stadje. Al snel komt er iemand op ons af om ons naar zijn hotel te brengen. Hij was al gebelt dat er verloren toeristen langs de weg stonden. Het hotel lijkt ver boven ons budget maar de prijs valt alles mee. We blijken de enige gasten te zijn.
Pamukkale is bekend om zijn kalksteen terrassen. Pamukkale betekend katoenenkasteel.
Met een fles cola en een zak chips gaan we in het park kijken naar de verlichte rots. Het is november en 10 uur savonds en niet koud!! Het leven is goed!

vorig verslag

volgende verslag