welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Dag van de Republiek

29-10-2008 Antalya

Liepen we gister nog door uitgestorven straatjes (leve het laagseizoen!), nu is het loeidruk. Zo ziet het er waarschijnlijk in het hoogseizoen ook uit maar dan zijn het waarschijnlijk geen turken met vlaggetjes maar half naakte en verbrande toeristen.
Het is vandaag een nationale feestdag. Iets met de republiek. Precies weten we het niet.

We werden om 7.45 al wakker door de soundcheck op het plein ver van ons pensionnetje. Die soundcheck heeft de hele stad wakker geschud.
We willen naar het strand en moeten dan een half uur de hoofdweg volgen. De hoofdweg is vandaag de defilé-route. Aan 1 kant staan nu tribunes voor de belangrijke mensen en aan de andere kant staat het volk met vlaggetjes. Er trekken honderden schoolbands voorbij en wat opvalt is dat de drumband uitsluitend uit meisjes bestaat en dat de rokjes van het schooluniform errug kort zijn! De jongens doen de blaasintrumenten. Scouting en sportclubs komen voorbij net als het leger en de marine.

Het strand valt tegen. Kiezels!!! auw,auw,auw.
We bakken even, zwemmen even, lezen even en dan is het wel weer genoeg. We zijn er nu 2 uur en hebben dorst. Werkelijk alles is dicht in deze hoek dus moeten we het strand af om drinken te zoeken.
Op zich geen ramp want een groepje van zo'n 10 jochies heeft besloten om ongeveer IN ons te gaan zitten op een verder uitgestorven strand. Ik heb maar snel een t-shirt aangetrokken want ze staarde bijna hun ogen uit hun kassen.
We lopen via het pas de klif weer op. Hier zit een klein theehuisje waar je op kinderstoeltjes aan kindertafeltjes mag gaan zitten. We lopen in ongeveer een half uur terug naar het oude centrum. Van festiviteiten is niets meer te merken. Het is 12.00 en de parade is afgelopen. Ondertussen hebben we alweer dorst en we zien een heel klein doorgangetje naar de schaduwrijke binnenplaats. We nestelen ons op een bankje met kussentjes onder de olijfbomen, pakken de leesboeken erbij en bestellen nog maar eens een thee.
Het is een heel lief binnenplaatsje. Het zit vol met jeugd maar het is helemaal stil. Iedereen zit te lezen of er word maar heel zachtjes gepraat.

Hierna kopen we bij een winkeltje een picknick lunch. Brood. olijven, druiven, honing, kaas. komkommer en baklava. Een uitgebreide lunch voor 3 euro. In het park gaan we het zitten op eten en lezen we nog wat.
We gaan terug naar het pension om ons om te kleden en de tassen te halen. Vannacht staat ons een nachtbus te wachten.

 vorig verslag

 volgende verslag