welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Stille straatjes

28-10-2008, Antalya

We hebben heerlijk geslapen. Zelfs het wakker worden om 5.00 van een moskee was niet erg.
Om 8.00 staan we op want we het is gewoon te zonnig in de kamer. We gaan op pad en op zoek naar ontbijt. We lopen richting de haven en zijn helemaal enthousiast. Het is mooi hier!!  En het weer is ook veelbelovend. We lopen in ons t-shirtje in de zon.

Bij 1 of ander terrasje gaan we ontbijten. Er staat geen prijs bij vermeld en wij vergeten er naar te vragen. Als alles op tafel komt gokken we dat we niet lowbudget zitten te eten. Maar ach, het is vakantie en dan eten we de rest van de dag wel goedkoper.
We krijgen een bord olijven, een bord tomaat en komkommer, een bord blauwe en witte druiven, een bord meloen, een bord geitenkaas, een mand brood, boter, honing, jam, koffie en thee. Een koningsmaal!!
We ontbijten op ons gemak en maken een routeplanning voor de komende weken. En we moeten heel veel overslaan zoveel is er hier te zien en te doen!
De jongen van de bediening leert ons het woord voor "dankjewel" : two sugar ederim (tesekkur ederim)

's middags gaan we buskaartjes kopen. Altijd weer leuk dat gestoei met taal. Maar de mensen zijn zo lief! Via een park langs de kust lopen we weer terug naar het historische centrum.
We kijken binnen bij het Suna & Inan Kirac Kaleici museum. Het zit in 2 mooi gerestaureerde Ottomaanse woningen en is zijn 0.75 eurocent entree meer dan waard.

De bazaar stelt niet veel voor, er is voornamelijk kleding. Maar het is wel leuk om te zien hoe de thee rondgebracht word en de winkeltjes met kruiden zijn ook mooi.
Om 15.00 krijgen we toch een beetje trek en delen we een broodje kebab. Op een muurtje in de zon eten we het op en kijken we mensen. Daarna gaan we even terug naar het pension voor een middagdutje. Een korte want de moskee maakt ons een half uur later alweer wakker. Het is 18.00 en donker.
's avonds eten we een goedkope pasta en praten gezellig met het vlaams/turkse stel dat het restaurantje runt. Hierna wandelen we nog even naar de baai met de haven. 's avonds zien dat soort dingen er altijd nog mooier uit met de lichtjes.
Naast ons pension staan sinaasappelboom waar vleermuizen in zitten die laag over onze hoofden scheren. We liggen op tijd in bed want zo'n eerste dag is altijd best vermoeiend.

Tip:
The oasis pansion
www.theoasispansion.com
laagseizoen 17.50 euro voor een kamer met badkamer.
In het prachtige oude centrum en een ottomaans huis. klein en lief pensionnetje

 vorig verslag

 volgende verslag

fotoalbum