welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Verkeerde bushalte

27-10-2008 Antalya

Iran gaat dus niet door dus gaan we maar naar Turkije. We vliegen naar Antalya en gaan daar eerst een dag of twee reisgidsen lezen en een plan maken.
Om 11.45 stappen we de deur uit met onze rugzakken op. Als volleerde backpackers lopen we naar de verkeerde bushalte!!! In een exotisch oord vinden we altijd de weg maar in onze eigen wijk gaat het bijna mis.....tssssjjjj

Ondanks de vertraging van de trein hebben we tijd zat op Schiphol. Ik het er nog nooit zo rustig gezien! Er is geen rij voor de douane en ook niet voor de veiligheidscontrole.
We vliegen met een maatschappij waar we nog nooit van hebben gehoord. Corendon. We vertrekken een uur te laat maar komen aan met maar 20 minuten vertraging. Hij heeft dus ergens afgesneden. Een vlucht van 3.5 uur en de klok die in Nederland net op wintertijd stond kan voor ons weer terug naar zomertijd.
Om 22.00 zitten we in een bus. Of de bus naar het centrum gaat weten we niet zeker maar het is de laatste dus nemen we hem maar. Bij een rotonde worden we er uit gezet met de mededeling " nog 2 kilometer die kant op"
hmmmm....fijn!
Daar sta je dan, 's avonds laat. We volgen de weg die hij aanwees en komen een bushalte tegen waar een jongen staat. Hij schiet in de stress omdat ie engels moet praten (schattig) maar hij stopt ons wel in de juiste bus. De buschauffeur zet ons er ook op de juiste plek uit en op zoek naar ons pensionnetje worden we door iedereen vriendelijk geholpen. De vriendelijkheid is echt niet normaal. Iedereen wil weten of ie kan helpen.

Het oude centrum (Kaleici) van Antalya is prachtig. Het is autovrij, ommuurd en pitoresk. Smalle straatjes, minaretten, koepeldaken....dit beloofd wat!!!
In ons pension wachten ze al op ons. Het is een prachtig Ottomaans pandje in een stil straatje. Na een colaatje duiken we ons bed in.

 vorig verslag

 volgende verslag