welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Studio

Manchester, 29-9-2008

Ik zie dat ik het laatste verhaal van Manchester vergeten ben te schrijven. Ik weet ook echt niet meer precies wat er die dag is gebeurt maar ga toch een poging wagen iets op te schrijven voordat deze dag voor altijd verloren gaat uit mijn geheugen.

Ik gok dat Maili die ochtend weer bij me in bed is gekropen met haar handpoppen en dat we het hele ochtendritueel hebben gehad met wassen, eten en aankleden.

In de ochtend gaan we met Colin mee naar de studio (hij is producer). Sophia heeft daar namelijk op zolder haar oude Barbies en ander kinderspeelgoed liggen. Ze wil eens kijken of ze 1 van de Barbies aan Maili kan geven. Soof was vroeger echt een die-hard Barbie fan en ik heb daar altijd met verbijstering naar gekeken. Ik ging liever buitenspelen...
Maar het gezicht van Sophia als ze de kartonnen doos opentrekt en haar Barbies weer herkent is echt onbetaalbaar!!! De grootste gelukkigste smile die ik in lange tijd gezien heb!
We hebben enorme lol om de kleding die de poppen aan hebben. Jurken die we geweldig vonden zijn vodjes en alles is in de jaren 80 stijl!!! We vinden ook nog een (bruine) Michael Jackson pop!

's middags gaan we even lunchen in een winkelcentrum en een paar boodschapjes doen en dan naar huis. Ik ga op tijd naar bed want mijn wekker staat om 3.00
De taxi staat keurig klaar en brengt me naar de bushalte. Hier sta ik naast 2 mannen die een taal spreken die ik maar niet thuis kan brengen. Ik ben dus geboeid en probeer mee te luisteren. De ene man is een joekel van een neger maar de andere man is een muizige kleine blanke man. Dus qua uiterlijk kan ik ook niet echt afleiden waar ze vandaan komen. Ik denk eerst eventjes Franstalig misschien maar dat is het duidelijk niet. Na een tijd ben ik ervan overtuigd dat het pools is ofzo. Ik stop met meeluisteren en een kwartiertje later stromen er in 1 keer af en toe woorden mijn hoofd binnen die ik wél versta! Blijkt het Spaans te zijn!!! Om mijn zelfvertrouwen niet gelijk kwijt te raken dat ik het niet verstond heb ik besloten dat het Catelaans ofzo is of misschien zelfs wel portugees.
Om 3.45 vertrekt de bus van Manchester naar Liverpool. Nog even lekker een uurtje de ogen dicht. Om 6.00 ga ik de lucht in en om 8.00 's ochtends stap ik op Schiphol in een trein naar huis. Ondankt de drukke nacht heb ik toch nog wel wat uren slaap mee kunnen pakken en voel me dus redelijk fit...denk ik. Tegen de tijd dat ik de voordeur open doe is het 11.00 en wil ik heel graag even mijn bed in. Ik geef er aan toe maar word in het eerste half uur 4 keer wakker gebeld dus ik geef het maar weer op.
Ik weet niet hoe Sophia het doet maar ik moet echt even bijkomen van 2 kinderen om me heen de hele dag!

 vorig verslag

 volgende verslag