welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kraamvisitie

Manchester, 25-9-2008

Ik ben er alweer ingetrapt!!! Je zou bijna verwachten dat ik ervaren genoeg ben als reiziger maar op korte tripjes gebeurt het me iedere keer. Ik denk dan dat je meer grip hebt op de tijd die een reis in beslag neemt. Een vlucht naar Engeland duurt meestal maar een uurtje. Optimistisch denk ik dan: "ontbijten thuis, lunchen in Manchester!"
Maar het valt iedere keer weer tegen. Ten eerste moet ik er akelig vroeg uit om op tijd de bus te hebben en dan de trein. Dus voordat je überhaupt op Schiphol bent ben je al 2 uur wakker.
Mijn vlucht zou om 9.15 vertrekken en locale tijd om 9.40 aankomen. Maar vandaag dus niet! De eerste mededeling is:" 1 uur vertraging" en als dat uur bijna om is staat er nog een uur vertraging op de borden. Op zich vind ik dat geen ramp maar Sophia moet in Engeland mij ophalen terwijl ze dat moet zien te coördineren met slaap en voedertijden van 2 kids.
Easyjet geeft trouwens wel vouchers weg voor het ontbijt en met €5.95 voor een simpel broodje kaas is dat altijd welkom. Afijn, we hebben dus 2 uur vertraging omdat er iets mis wat met het toestel dat uit Engeland moest komen en ik kom nog altijd liever te laat aan dan helemaal niet aan.
Om 13.00 sta ik dus pas in Liverpool. De klok een uurtje terug zetten en op zoek naar de bus. Er is een shuttlebus naar Manchester die maar £8 kost! En dat voor een retourtje. De rit duurt bijna een uur, in Nederland betaal je potver €28.- voor een retourtje Amersfoort/Amsterdam waarbij je nauwelijks tijd hebt om een boek open te doen want je bent er al!

In Manchester staat Sophia al te wachten met 3-jarige Maili in de kinderwagen en de 4 maanden oude Isla in een doek op haar buik. We lopen naar huis waar we gaan lunchen. Het is ondertussen al 15.00!!

  Isla

Een bezoekje aan een vriendin met kinderen is een hele omschakeling voor mij. Ik heb het niet zo op kinderen en ken verder ook niemand met kinderen. Veel ervaring heb ik er dan ook niet mee.
's Middags gaan we naar het park met een speeltuintje waar Maili me laat zien dat ze al op een grote meisjes schommel kan. Isla kan nog helemaal niets behalve tevreden pruttelen of krijsen. Gelukkig doet ze dat laatste niet heel veel.

's avonds begint het avondritueel. Maili mag eventjes tv kijken en kiest nu voor de DVD van het zwanenmeer ballet. En dan dus niet een kinder versie maar de echte klassieke video met de beroemde russische dansers. Maili is het afgelopen jaar verandert in een meisjemeisje. Alles moet roze en later word ze een balarina of een fee. En ze speelt het liefst een prinses. Sophia heeft lang geprobeerd het cliche roze uit huis te houden en haar warm te laten lopen voor andere kleuren maar het zit er niet in.
Na het eten gaat de pyjama aan en worden er tandjes gepoetst. Ik heb handpoppen meegenomen als kadootje en die mogen het verhaaltje voor het slapengaan vertellen. Daarna gaat Sophia Isla voeden en dat is er tijd voor thee met pepernoten.

 volgende verslag

Fotoalbum