welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Baby haai

Hoi An, 04-07-2004

Gisterochtend hebben we ons naar het strand laten brengen door 2 brommertjes. Het was er bijna uitgestorven op een paar verkoopsters na. 1 1/5 uur wilde we maar blijven omdat we niet te erg wilde verbranden. We smeren ons continue in en komen alsnog donkerrood van het strand.
Tijdens de lunch zien we Alex en Jacob (?!?!) langslopen en ze schuiven aan. We kletsen lekker bij want we hebben elkaar toch al zeker een dag niet gezien...

Aan het eind van de middag kunnen we de kleding ophalen. Het zit geweldig! We hebben met Alex en  Jacob afgesproken bij Des Amis. Een klein restaurantje zonder kaart maar met een beroemde kok. Je krijgt wat hij die dag wil maken. Je kunt alleen kiezen uit vegetarisch of seafood. Eerst krijgen we de white rose ( garnaal in rijstpapier). Daarna een aardapplesoep met vis. Hierna volgt een heerlijke groenteschotel met inktvis. Als laatste krijgen we zeer mals blokjes vis in kerrie. Heerlijk!
We vragen wat we hebben gegeten en schrikken toch een beetje. Het blijkt baby haai te zijn! Als we hadden kunnen kiezen hadden we dit uit principe niet gegeten ( maar het was wel verdomde lekker)

Vandaag wilde we een aantal dingen gaan bekijken in de oude stad maar we waren vergeten ons fatsoenlijk te kleden. Morgen dus weer terug met de knieen en schouders bedekt.
Jeroen heeft een lang gekoesterde wens laten uitkomen. Hij heeft zich LATEN scheren. Als we terug komen in het hotel om ons klaar te maken voor het strand blijken Caroline en Adrian al aangekomen. Wij hadden een kamer voor ze gereserveerd. We praten snel bij en spreken af voor morgen. Op het strand komen we (wederom) Alex en Jacob tegen. Jacob leent onze snorkel om er, net als wij, achter te komen dat er alleen zand te zien is. Na de zonsondergang verplaatsen we onszelf richting een tafeltje en eten weer heerlijk. Jeroen ging voor het eerst aan de schelpdieren en ik had reuze gamba's

Met het mes op de keel.

 

geschreven door jeroen

Het heeft me altijd wat geleken om me te laten scheren. Het stond dan ook op mijn dingen te doen lijst. Wel, vandaag heb ik me in een een aftandse kapperszaak het mes op de keel laten zetten. Het idee schrikte me eerst wel af maar uiteindelijk blijkt het me te ontspannen. Eerst wordt alles in een soort balsem gezet wat meteen een licht massage opleverd. Daarna wordt het mes voor je ogen uitgeklapt. Je huid wordt uiterst nauwkeurig strak getrokken terwijl de barbier zijn mes er langs haalt. Na het snijden volgt er de controle met het watten bolletje en worden de puntjes op de i gezet. Nu is het de tijd om te poederen en nogmaals een lekker ruikende balsem. Voortreffelijk. Ik ben nog nooit zo glad geweest!

tip
restaurant Des Amis
Bach Dang ( aan de rivier)
zie ook de LP

 vorig verslag

 volgende verslag