welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

De Kids

Quito 9-7 t/m 11-7-2008.

Maandag is de eerste schooldag voor mijn groep. Ik zet ze op school af en duik achter de computer om lijsten met paspoort nummers enzo te maken. Na de ochtendlessen gaan ze naar een gastgezin. Allemaal hetzelfde gezin! Ik ga mee om te kijken waar ze wonen. En dat is echt een joekel van een huis. Daarna ga ik terug naar Maythe waar ik nog net kan aanschuiven voor de lunch.

's Middags moeten de kinders op tijd op school zijn voor een meeting waarin uitgelegd word wat de regels van de school en het gastgezin zijn en daarna hebben ze een uitje met school.

Dit is een relatief rustige week voor mij want ze eten bij het gastgezin en de meeste uren overdag worden gevuld door de school.

Dinsdagochtend weer naar school om te kijken hoe mijn groep de eerste nacht bij het gastgezin heeft gevonden. Er zijn klachten over het eten dus daar ga ik achter aan. Ook blijkt 1 van de kinders een Visum te moeten laten registreren. Ik mag dus snel uitzoeken hoe dat werkt en dat blijkt een proces van een aantal dagen en meerdere bezoeken aan verschillende kantoren. We kunnen dus maar beter gelijk op pad. Ik trek Anna dus uit de klas en we gaan naar het bureau voor buitenlanders. Na ruim een uur wachten mogen we plaats nemen. Daarna mogen we naar de bank om $10 te betalen en weer terug naar het kantoor om het betaalbewijs te laten zien. Afijn, 2 uur later liggen alle papieren op een bureau en mogen we donderdag terugkomen voor het vervolg. Ik ga met Anna ergens lunchen omdat er niet voldoende tijd is voor haar om bij het gezin te gaan eten.

In de middag is er een bijeenkomst van de organisatie die de vrijwilligersprjecten in Galapagos regelt en daarna gaat mijn groep met school slangen kijken waarna ze Salsa les hebben.

's Avonds ga ik met ze stappen. Het word tijd dat ze het nachtleven ontdekken! Maar omdat morgen een schooldag is en ze niet dronken mogen zijn in het gastgezin besluiten ze zelf om op tijd een taxi naar huis te nemen!!! Ik ben zo trots op ze!!! ik heb een groep met verantwoordelijkheids gevoel!

Woensdag wederom een schooldag voor de Chicos en voor mij een dag van dingetjes regelen. Kaartjes halen etc.

Donderdag ga ik met Anna haar visum ophalen. Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten. Hierna moeten we naar het immigratie kantoor. Daar horen we dat er pasfoto's en kopieën gemaakt moeten worden en dat alles in een envelop moet. We gaan dus opzoek naar een plek waar dit allemaal kan. Ruim 2 uur later hebben we alles achter de rug en heeft Anne haar visum geregistreerd. We zijn allebei blij dat het alleen maar ging om het registreren van een visum, wat als het een aanvraag geweest was? Dan waren we weken zoet geweest.

's Middags hebben ze weer een uitje met de school en daarna de laatste Salsa les. Het gaat echt erg goed met ze en ik mag van de meeste nu ook foto's maken van hun kunsten. De school heeft een tocht met een chiva geregeld. Dat is een soort kar waar een band op staat, je drank krijgt en dan door de stad rijdt. Alleen Pia heeft hier geen zin in, en ik ook niet. Ik vraag dus of ze met mij, bij mijn gastgezin wil eten. Daarna lopen we weer terug richting school waar zij zich weer aansluit bij de groep. En de groep heeft behoorlijk zwemmende oogjes..hahaha. Tja, alcohol op de nuchtere maag, dan krijg je dat.

  vorig verslag

 volgende verslag