welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Mega varken

Pululahua 28-6 t/m 30-6-2008.

Zaterdag dompel ik mezelf onder in Matt Damon. Ik koop en kijk de 3 Jason Bourne films. En dat ik 3 films kijk is niet alleen maar omdat in Matt wel een lekker ding vind maar deze films zitten ook geweldig in elkaar en vooral de manier van filmen vind ik fantastisch.

's Avonds lig ik lekker te slapen als Maythe op mijn deur klopt. Ze heeft zich (weeeeer eens) vergist in datum en dat betekend dus dat er nu nieuwe gasten voor de deur staan en ze de kamers nog niet op orde heeft. Heel slordig! En of ik de gasten even wil entertainen. Het is een Amerikaans gezin met jonge kinderen. Een uitzonderlijk fenomeen voor Amerikanen. Die reizen zelden en al helemaal niet met jonge kinderen naar zulke enge en gevaarlijke landen als Ecuador. Dit is dus een cool stel met dito kinderen. Het stel is mid-veertig en beide kinderarts. Hij is opgegroeid in Nairobi, Duitsland, Singapore en Engeland. En ze zijn met de kinderen al de halve wereld over geweest. Sam wordt morgen 13 en Elly is 9. Deze kinderen hebben een grotere algemene ontwikkeling dan de vroege twintigers die hier de afgelopen maanden regelmatig waren! Een verademing dus.

Zondagochtend sta ik om 7.30 te wachten bij de KFC op Martina. We pakken de bus naar Mitad Del mundo (evenaar). Hier stappen we over in een pick-up truck richting El Mirador. Dit is een uitzichtpunt over een krater. Pululahua is 1 van de weinige kraters die bewoond worden en de enige in de wereld waar landbouw in mogelijk is. De rand van de krater is een beschermd natuurgebied omdat er 3 verschillende vegetatie vormen in voorkomen. Oa Nevelwoud. We moeten de kraterwand afdalen over een supersteil pad met veel grind. Glijden geblazen dus. Een uurtje later staan we beneden. In de krater ligt een heel leuk hostel waar je ook kunt paardrijden en daarom zijn we hier. Het hostel ziet er erg leuk uit en de omgeving is bizar. Je staat gewoon in een vulkaan!

Ik krijg een leuk en jong paard. We rijden over de "bodem" van de krater. Er zijn een paar boerderijen en vooral veel velden. In het midden van de krater ligt een zogenaamde lava-kegel. De vegetatie daarop is compleet anders dan die van de omgeving. We rijden er omheen, steken dwars door een rivier en een stukje door het nevelwoud. Renato verteld ons dat er poema's leven in het bos en dat die af en toe voor schade zorgen als ze een paard of koe op komen eten. Een uur of twee later zijn we terug in de lodge waar een lekkere lunch op ons staat te wachten. Renato wil ons ook nog de rest van het hostel laten zien en hun organische tuin en de beestenboel. We hebben al kennis gemaakt met de paarden en de honden. Pappa goldenretriever/labrador en mamma boxer/ bullterier hebben 3 geweldige puppies neer gezet. Een hele rare mix. Met name Pingpong is geweldig. Ze zijn 4 maanden oud en slopen alles. We gaan kijken bij de Cavia's die hier dus gehouden worden voor consumptie. En dan de varkens. Er was me verteld dat er varkens bestonden die zo groot zijn als een koe maar ik dacht altijd dat dit een kleine overdrijving was. Nou......niet dus!!! Renato heeft een mannetje staan die letterlijk een schofthoogte heeft van minstens 1.50 meter!!! Het beest komt letterlijk met zijn kop tot op je schouders!! Echt ongelooflijk!

We pakken de paarden er weer bij want die mogen ons die onmogelijk steile kraterwand op brengen. Ok, we hebben wel medelijden met de paarden maar zijn toch net iets te stijf van de vorige 2 uur rijden om deze klim lopend te kunnen doen. De puppies willen mee en voor het eerst mag het ook van Renato. En daar hebben ze halverwege wel een beetje spijt van..hahaha. Boven kopen we water voor ze en in no-time zijn ze alweer vergeten dat ze moe waren. We lopen naar het dorp en pakken daar de bus. 2 Uur later sta ik lekker te douchen.

Vanavond vieren we de verjaardag van Sam. Hij is dus 13 geworden. Maythe heeft een taart met fake kaarsjes en dat is een succes.

Maandag ga ik niet werken EN niet naar school! Ik heb vakantie!!! Niet helemaal overigens want ik heb deze dag vrij genomen omdat ik moet studeren. Morgen heb ik een spaans examen voor een certificaat wat wereldwijd erkent word. Ik ga nog even de deur uit om een kadootje te kopen voor Sam. Dat ging zondag wat lastig. De DVD van de Simpsons in het spaans is een voltreffer. En ik heb voor hem en voor Ellie ook een armbandje gekocht die ze nu trots dragen.

Vorige week schreef ik al iets over de eetgewoontes en tafelmanieren van de amerikanen.......nou, ik heb weer iets nieuws gevonden! Dit zijn dus hoog opgeleide mensen en dat wil dus nog niet zeggen dat ze bekend zijn met de Europeesche etiquette aan tafel. Ik krijg ook steeds meer het idee dat die Etiquette dus Europees is. Zoon lief mag voor het laatste restje soep gewoon de kom aan zijn mond zetten bijvoorbeeld! En Moeder-de-kinderarts eet haar erwtjes wel op een hele speciale manier. Eerst moet ik even vermelden dat we wel een sociale klasse hoger zitten dan in voorgaande weken want het mes word gebruikt en de kinderen weten hoe ze vlees moeten snijden. Maar mamma voert het gebruik van het mes weer wat ver door. Ze schuift haar eten namelijk op haar mes en eet het van het mes!!!! En met doperwtjes is dat eigenlijk best een prestatie! Pappa snuit overigens zijn neus in de sjieke tafelservetten van Maythe! Je had haar hoofd eens moeten zien!

Er is vandaag nog een gast aangekomen. De Duitse Ida. Ik gok haar op een jaartje of 55. Aardig mens! Ik heb vandaag op school een spelletje Spaanse memory geleend en dat spelen we vanavond.

 vorig verslag

 volgende verslag