welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Oranje trui

Quito 19-6 t/m 22-6-2008.

Donderdag weer gewoon werken en spaanseles. 's Avonds heb ik afgesproken met Martina die ik ontmoet heb in Galapagos. We drinken en eten wat en gaan nog even bij de winkel van Nicole langs. En dat is iets wat ik budget technisch gezien beter niet kan doen. Heb dus alweer iets nieuws om aan te trekken (maar het was wel in de aanbieding!)

Vrijdag weer werken en spaanseles maar ik ben niet echt gemotiveerd dus doen we ook even een kaartspelletje. 's Avonds lekker op tijd naar bed.

Zaterdagochtend een beetje huiswerk en boodschappen doen en 's middags in de kroeg voetbal kijken. Toch leuk hoor om zo ver van huis in een compleet oranje kroeg te zitten! Er waren ongeveer 30 Nederlanders en 5 Russen. Over dat oranje gesproken. Er zitten hier dus mensen met oranje korte broeken met leeuwen staart, met plastic petjes in de vorm van een voetbal, oranje kroontjes en t-shirts met een leeuwenbek die open kan ?!?!?! Dat hebben die lui dus allemaal meegesleept toen ze hier heen kwamen! Ongelooflijk! Het komt echt niet in me op om iets oranjes in de tas te stoppen als ik op reis ga. Niet bewust in ieder geval. Ik heb een oranje koltrui, wat gewoon een fijne trui is. En vandaag kwam ie te pas, want tjongejongejonge wat is het weer koud in Quito! En van de wedstrijd werden we ook niet veel warmer. Na de nederlaag naar huis en onder mijn dekbedje een boek lezen.

Zondag een beetje dingetjes gedaan voor mijn werk en voor de site. En weer eens iets geleerd over "de mens". Ik zit bij een gastgezin om veel contact te hebben met de echte bevolking, Spaans te oefenen en daar vooral iets van te leren. Maar ik leer voornamelijk veel over Amerikanen. Die zijn de laatste tijd namelijk iedere keer mijn huisgenoten. En ze zijn loei interessant want ze zijn gek! Nu mag je dat niet zeggen over andere culturen en zegt dat meer over je eigen kortzichtigheid dan over hen.... want mensen die dingen niet doen zoals jij het gewend bent, die zijn niet gek maar....anders.... Nou, en ze zijn anders! hahaha.

Zit nu met een setje late tieners in huis. Dat is sowieso al een ander slag mens dan de rest van de mensheid. Continue gegiechel komt er uit de kamer. Maar de meisjes laten mij ook weer een, in mijn ogen zeer, typisch Amerikaans fenomeen zien. Als meisje/vrouw moet je namelijk vooral zo kinderachtig mogelijk praten. Een hoog stemmetje, een beetje kirren en vooral opzettelijk een beetje dommig doen en dan giebelen om je eigen dommigheid. Daarnaast kauwen ze kauwgom zoals je dat alleen in de Amerikaanse films ziet en word de kauwgom tijdens de maaltijden tijdelijk op de rand van het bord geparkeerd. Maythe kwam ook met een waarneming. Iets dat mij al was opgevallen in de Verenigde Staten. De eetgewoontes van de Amerikanen! En dan met name het NIET gebruiken van een mes en 1 hand in je schoot houden. Mij is ooit uitgelegd dat Amerikanen dat netjes vinden. Eten, ook in een restaurant, met 1 hand in je schoot. Voor ons ziet het er niet uit. Met een vork wordt het eten achternagezeten en met de zijkant van de vork word het vlees in midden gehakt en getrokken. Maar wat te doen als je bordje bijna leeg is en de achtervolgingen met je vork onsuccesvol aan het worden zijn?? Voor ons is het logisch dat je dan je mes op pakt en de laatste restjes op je vork schuift. Maar we hebben nu bij 3 verschillende amerikanen (ook volwassenen) mogen aanschouwen dat je dan je vinger gebruikt om je eten mee op je vork te schuiven! Op dit moment word overigens mijn vloer (parket) opgepoetst met benzine! Dat stinkt!!! maar Maythe vind het "lekker schoon" ruiken ?!?! Toch nog iets geleerd over Ecuadoraanse gebruiken!

Zondagmiddag kwamen er weer 2 nieuwe huisgenootjes. Wederom Amerikaanse meisjes maar ietsje volwassener. Ik heb ze meegenomen naar het terras waar ik afgesproken had met Martina. We hebben lang gewacht in de hoop dat de regen op ging houden maar dat zat er niet in. Drijfnat kwamen we thuis.

 vorig verslag

 volgende verslag