welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Shoppen

geschreven door Jeroen Hoi An, 02-07-2004

's ochtends zitten we weer in de bus naar Hoi An. Het is alweer snikheet. Doordat we met een openbusticket reizen zitten we vast aan dezelfde organisatie die veplichte stops maakt bij beelden tuinen en rondjes maakt langs "hun" hotels. Deze rit verloopt voorspoedig en om 12.15 zijn we in Hoi An. De verkoop techniek van de hotelletjes staat ons niet aan dus we stappen uit en gaan zelf wat zoeken. We komen bekende tegen die net uit hun kamer zijn getrokken dus we kunnen er zo in.

Hoi An is oa bekend om zijn winkeltjes waar je kleding op maat kan laten maken. Er zijn er zo'n 200 en je kan er krijgen wat je maar wilt. Je slaat gewoon de OTTO open en je wijst iets aan. Oja, daarnaast is het ook een historisch mooi stadje.
We gaan shoppen voor kleren. Een paar uur later heeft Rudi zich een mooie broek aan laten meten en ik 2 blousjes en 1 afritsbroek. In totaal 32 dollar! En op maat gemaakt!

Ondertussen is het een uur of 7 en gaan we eten omdat het moet. We zijn bekaf. Vlak bij het hotel is een restaurantje dat de drie locale gerechten op het menu heeft. We nemen ze alle drie, dan hebben we dat ook weer gehad...
De white rose is een garnaal in een rijstpapier pakketje. Erg lekker. Dan was er nog het noedelgerecht met croutons en vlees. Dit was 1 van de eerste keren dat we noedels echt lekker vonden. En dan was er nog de fried won ton. Dit was het allerlekkerst. Een soort gebakkenrijstpannekoek met garnalen ananas en groente

tip
Hop Yen Hotel
16a, Nhi Trung Street
Hoi an
ruime kamers met balkon voor goede prijzen, aardig personeel.
De hele straat is overigens gevuld met goede goedkope hotels ( sommige met zwembad).

 vorig verslag

 volgende verslag