welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vlucht verzetten

Quito 14-6 t/m 18-6-2008.

Zaterdagavond ben ik met Maythe naar de oude stad geweest. Eerst met een taxi naar het enorme beeld van de maagd met de vleugels die op de heuvel staat. Volgens de boekjes moet je hier als toerist 's avonds niet komen maar Maythe zegt dat ik veilig ben met haar erbij. Ik kan haar op haar kruin tuffen en optillen als ik wil dus ik denk niet dat potentiële jochies met slechte plannen erg onder de indruk zullen zijn van haar postuur. De zon gaat onder en de lichtjes gaan aan. Een mooi uitzicht heb je vanaf de heuvel! Daarna gaan we naar de oude stad. Tot nu toe was ik er niet heel erg van onder de indruk en begreep ook niet zo goed hoe dit nu "de mooiste en best bewaarde oude stad van zuid-amerika" kon zijn. Maar 's avonds word het me duidelijk. Veel oude panden zijn heel mooi uitgelicht en dan komen de gevels veel beter tot hun recht. Tegenover het presidentieel paleis ligt het duurste hotel van Ecuador. Of ik dat wil zien, vraagt Maythe. Ehh, ja...best. Maythe steekt dus het plein over en loopt er zo naar binnen en vraagt om een rondleiding!!! Daar sta ik dan, te doen alsof ik potentieel interesse heb of op zijn minst mensen ken die tussen de $800 en $2000 per nacht over hebben voor een kamer. Hierna wil ze me een goedkoper hotel laten zien. Maar $250 dollar per nacht. Maar het pand heeft een historie. Het zijn verschillende oude huizen met binnenplaatsen achter elkaar. Weer krijgen we een rondleiding en doe ik maar alsof ik potentieel klanten kan brengen. We gaan uit eten in een leuk pandje bij de Plaze Grande en daarna naar huis.

Zaterdag en zondag waren verder echt uitzonderlijk saai. Ik was in alle drukte vergeten een uitje ofzo te regelen. Ik heb dus een heel klein beetje tijd aan mijn spaans besteed en vooral dvd'tjes gekeken.

Maandag is mijn eerste werkdag. Heel raar om het kantoor van Ecole binnen te lopen en achter een computer plaats te nemen. Ik ben in de ochtend dus zoet met het maken van teksten voor het reisbureau. 's Middags heb ik Spaanse les van Felix en 's avonds ga ik thuis eten. Ik heb weer 2 nieuwe huisgenoten. 2 Amerikaanse meisjes die met een Christelijke groep op pad zijn. Ze zijn jong maar de regels die ze moeten volgen (en Maythe en ik) zijn wel wat zielig. De meiden zijn 17 en worden bij iedere stap die ze zetten begeleid. Ze mogen geen sleutel hebben van het huis dus moet Maythe aanwezig zijn wanneer de meiden thuis moeten zijn. Na 18.00 mogen ze niet meer naar buiten. Er mag geen alcohol in huis zijn en er mag niet gerookt worden. Maythe heeft haar 2 flessen drank dus moeten verstoppen. Er komt om de dag een begeleider hun kamer inspecteren op drank e.d. Arme meiden. Ze mogen zelfs niet naar de supermarkt zonder begeleiding, dus moest Maythe mee zodat ze drinkwater en koekjes konden kopen. Maar goed, het zijn wel leuke meiden. Minder verlegen dan het setje van vorige week.

Dinsdag weer een werk en schooldag. Vandaag zou ik te horen krijgen of die stagereis door zou gaan maar de reisbegeleidster heeft nog niet gereageerd. 's avonds ga ik uit eten met Lisa en Chris die met wie Jeroen en ik in Cuyabeno waren. ze komen nu net terug van de Galapagos en zitten vol verhalen.

Woensdag hoor ik dan eindelijk wat de bedoeling is. Marja heeft aangegeven geen zin te hebben om iemand te begeleiden. Dus de stagereis gaat niet door. Maar omdat ze me wel iets beloofd hebben zijn ze opzoek gegaan en aan het schuiven gegaan. Ik kan van 3 tot 28 Juli een groep begeleiden. Een groep jongeren uit Denemarken, Zweden en Engeland. Helemaal top dus!! Ik krijg betaald ( een bedrag per dag waar een gemiddelde Nederlander niet meer dan 2 uur voor hoeft te werken) en ik hoef daarna ook niet te werken op kantoor. Ik zou dus begin augustus weer gewoon thuis kunnen zijn. Maar......eerst moet ik mijn moeder bellen. Die krijgt vandaag de uitslag van een hele reeks ziekenhuistests en die uitslag kan wel eens niet zo goed zijn. Ze zegt dat het allemaal wel meevalt maar dat de artsen toch nog steeds niet uit getest zijn. Een vaag verhaal over ontstekingen waar geen medicijnen voor zijn en vlekjes op foto's die nog eens bekeken moeten worden. Helemaal geloven doe ik haar niet...maar ja. Reden om naar huis te komen is er op dit moment ook niet volgens haar dus ga ik 's middags mijn vlucht omzetten.

1 Augustus ben ik weer in Nederland.....mits Iberia deze keer gewoon op tijd vliegt en niet weer een halve dag vertraging heeft, natuurlijk. Op kantoor loop ik Katrien tegen het lijf die ik moet teleurstellen. Ik ga haar dus niet helpen in haar hostels, maar ik kom er wel langs met mijn groep.

 vorig verslag

 volgende verslag