welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wel of geen werk ?!?!

Quito 10-6 t/m 13-6-2008.

Gister zou ik te horen krijgen wat er voor werk allemaal voor me klaar zou liggen de komende periode. Dat is er door het onverwachte kinderfeestje echter niet van gekomen. Vandaag ga ik dus weer in de ochtend richting school/kantoor. Lydia is erg druk en draagt mij over aan Judith. De komt namens Lydia en Wietse met een voorstel. Of ik de komende 1 a 2 weken op kantoor alle teksten voor de jungle wil (her)schrijven in ruil voor Spaanse lessen? Nou dat lijkt me een goede deal.

Judith weet echter niets van eventuele andere reizen voor het reisbureau. Ze gaat zelf naar Villcabamba dus die valt voor mij af en over Coca is nog niets bekend. Nu hoeven die reizen (accommodatie checken) voor mij niet perse maar ik vind het wel even handig om te weten wat ze voor me in de planning hebben. Ik moet namelijk mijn komende maanden gaan indelen en mijn vlucht verzetten. Als ze tussen de beloofde reisbegeleiden in Augustus en begin Juli niets voor me te doen hebben kan ik gaan helpen een hostel te runnen in een afgelegen dorpje in de Andes. Blijkt dat Judith ook niets weet over de reis begeleiden in Augustus. Daar gaat Ellen over en die is druk. Of ik donderdag tijd heb voor een afspraak met Ellen? Ik vraag of ze iets weet over de mij toegezegde stagereis? Volgens Judith hebben ze geen stagereis beschikbaar voor zover ze weet. Nou, dat is lekker! Die is me toegezegd voor mijn werk in de jungle. Ik snap als ze er geen hebben maar voordat ik met een groep op pad ga wil ik wel ingewerkt worden en zal ik het deel van de route die ik niet ken toch moeten gaan bekijken, lijkt me.

Later op de ochtend loop ik nog even snel het kantoor in om te vragen om welke data het precies gaat in Augustus en hoor ik dat Ellen helemaal van niets weet. De toon klinkt niet geruststellend. Staat mijn reis op losse schroeven??? Ik vraag maar even niets en wacht tot donderdag maar heb er in 1 keer niet zo'n goed gevoel over.

's Middags heb ik weer Spaanse les en 's avonds ga ik uit eten met Peter. De oud huisgenoot. Hij is nog steeds in Quito en heeft ondertussen 4 verschillende gastgezinnen versleten. Het is een aardige man maar ook onwijs moeilijk! Toch een leuke avond gehad hoor!

Woensdag een niet noemenswaardige dag. Internetten en Spaanse les.

Donderdag dus weer in de ochtend naar kantoor voor mijn afspraak met Ellen. Die is druk dus mag Judith weer waarnemen. Er zijn dus geen normale stagereizen beschikbaar omdat er met iedere reis al een stagiaire meegaat en die daarna voor het eerst zelfstandig een reis gaan begeleiden dus daar zal ik dan niet veel aan hebben. Maar ik kan wel eventueel meelopen met een reis van Bunnik. Dat is een Australisch bedrijf (gerund door een Nederlander). Dat is wel een heel ander soort reis dan die met de groep die ik in augustus moet doen, zeg ik. Oh, ja maar ....eh...die groep in Augustus die gaat niet door. Ooooo.................fijn!

Mijn hersenen maken even overuren. Want mijn 3 plannen die ik klaar had liggen draaide allemaal om die reis van mid-augustus. Wil ik überhaupt wel 3 maanden langer blijven als ik geen reis ga begeleiden? Wanneer is die stage reis? Eerste week van Augustus. Dus ik zit even hardop te denken wat de gevolgen voor mij zijn van het veranderde plan. Ik moet toch al die maanden wel huur betalen en eten kopen dus snoep ik mijn (nu toch al kleine) reisbudget op. Is me dat de moeite waard voor een stagereis waarvan ik me afvraag hoeveel ik daar nu werkelijk aan heb op mijn CV. Ik vraag of er bekend is of ik wat moet/kan doen in de tussenliggende maand en wat daar tegenover staat omdat ik anders om geld te besparen in de maand juli waarschijnlijk in dat hostel ga helpen. Oh, eh nee...het is eigenlijk de bedoeling dat ik in de tussenliggende periode op kantoor werk om die stage reis te verdienen. Het is een dure reis in dure hotels die het kantoor dan dus voor me betaald maar dan moet ik wel wat uren draaien. Ik ben niet te beroerd om te werken maar dit waren niet de afspraken. En ik heb eigenlijk helemaal geen trek om 10 weken op kantoor te zitten in stink Quito terwijl mijn kosten doorlopen.

Ik hak de knoop dus door en zeg dat ik geen interesse heb in de stagereis. Ik werk gewoon het lopende project af en ga op de normale datum naar huis! Hierna loop ik naar Nicole toe om te zeggen dat ik dus niet 3 maanden langer blijf en dus ook niet ga verhuizen naar haar flatje. Nicole is verbaasd over hoe de dingen nu lopen en vind het niet kunnen en wil er werk van maken. Nicole is namelijk degene geweest die in overleg met Lydia en Wytse me de eerdere toezeggingen heeft gedaan en vind dus nu dat ook haar geloofwaardigheid op die manier in het gedrang komt. Ik zeg nog dat ik geen zin heb om er een heel drama van te maken en dat ze het beter maar kan laten rusten. Dat ik het jammer vind maar ze hebben wel altijd een beetje een slag om de arm gehouden.

10 minuten later komt Nicole terug met weeeeeer een ander verhaal. De stage reis zou in de eerste week van juli zijn en in ruil daarvoor zou ik 2 weken op kantoor moeten zitten. Maar Wytse is er nu niet en dit is weer door iemand anders gezegd...ik heb het voor vandaag dus eventjes gehad!

Ik zeg dat ik morgen uitsluitsel wil. Dan kan ik daarna snel de dingen op een rij zetten en kijken of ik überhaupt mijn vlucht wel kan verzetten. Begin september terug vliegen was volgens Iberia niet echt een probleem maar Juli en Augustus kan nog wel eens moeilijk worden.

's Middags dus Spaanse les in het zonnetje! Eindelijk begint het mooie weer te komen! Aan het einde van mijn lessen is het beneden weer een feestje. Voor een groep amerikaanse studenten is er een speciaal programma geregeld. Ze hebben kookles gehad en er is nu een traditionele dansvoorstelling. Erg leuk om even te zien. Daarna loop ik met mijn huisgenoten naar huis. Maaike is een oud huisgenoot die vanavond even langs komt om haar foto's te laten zien aan mijn gastmoeder. Een gezellige avond.

Vrijdagochtend weer naar kantoor om duidelijkheid te krijgen. Maar zowel Nicole als Judith zijn er niet. dat schiet lekker op! 's middags heb ik spaanseles.

In de pauze besluit ik dat ik het zat ben. Ik weet dat Lydia me over heeft gedragen omdat ze omkomt in het werk maar ik wil nu duidelijkheid. Lydia geeft eerlijk toe dat ze het onderwerp "Rudi" helemaal zat is. En ik zeg dat ik er net zo over denk. Nicole heeft gister dus toch haar beklag gedaan bij Lydia terwijl ik haar nog gevraagd had dit niet te doen. Ik snap het wel maar er is nu inderdaad gebeurd waar ik al bang voor was. Lydia is "me" zat. Dus ik leg uit dat ik dat al aan zag komen en Nicole gevraagd had niets te zeggen maar dat Nicole ook een eigen punt had van haar geloofwaardigheid. Lydia draait bij en begint me uit te leggen wat de plannen werkelijk zijn en snapt ook niet hoe dat verkeerd bij mij terecht is gekomen. In principe mag ik een stagereis van Bunnik gaan doen. Dit moet alleen nog even voorgelegd worden aan de reisbegeleidster. Als Marja er geen zin in heeft gaat het niet door. Wanneer ik die reis heb gedaan en Marja denkt dat ik zelfstandig een reis kan doen dan is die midaugustus groep dus wel voor mij. Als tegenprestatie vragen ze van mij dat ik wat werk doe. Geen 8 weken van 40 uur. Dinsdag hoor ik of Marja me mee wil hebben en of ze hotelkamers voor me hebben kunnen boeken. Dit klinkt allemaal een stuk beter dus heb ik mijn vingers gekruisd voor as Dinsdag maar helemaal hoop hebben doe ik voor de zekerheid toch maar niet.

 vorig verslag

 volgende verslag