welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Museum Banco Central

Quito 31-5 en 1-6-2008.

Zaterdagochtend kletsen we lekker in het zonnetje met Katrien. We zouden nog naar de markt maar zijn te lui. Na de lunch pakken we de bus naar Quito. We kunnen een deel van de besneeuwde top van de Cotapaxi vulkaan zien.

We brengen onze tassen thuis en gaan daarna naar Museum Banco Central. Ook deze poging 2 is niet succesvol. We staan om 15.30 voor de deur maar op zaterdag gaat het museum om 16.00 dicht. Niet de moeite dus. Terug naar huis dus, verhaaltjes tiepen en 's avonds Bert Visscher op dvd kijken.

Zondag starten we lekker langzaam op. 's middags gaan we wederom richting Museum Banco Central. Deze keer met succes. Het is een leuk museum met veel aardewerk en goud. De geschiedenis van het land word zo wel duidelijk en vooral de Chinese invloed is verrassend. Ik had het museum al voor een deel gezien en dat was ook het interessantste deel. De andere helft waren nogal veel Maria beelden en een kleine maar leuke selectie moderne kunst.

Verder doen we niet veel die dag. Internetten, iets drinken op een terrasje en de tas pakken. Om 22.45 pakken we een taxi richting het busstation voor de nachtbus naar Lago Agrio. Op naar de jungle!!!! ( Alweeeeer)

 vorig verslag

 volgende verslag