welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Eenzame George

Galapagos 26-5-2008.

Afgelopen nacht was super pittig. Weer 6 uur varen op een ruige zee. 's Ochtends liggen we in Postoffice bay in floreana. Hier hebben piraten honderden jaren geleden een brievenbus in gebruik genomen waar ze boodschappen achter lieten voor andere piraten of ze vroegen hen om post mee te nemen. Nu kan je er een kaart in stoppen (zonder postzegel) en iemand anders moet die er dan uit halen en persoonlijk gaan afleveren. Een super grappig idee. Helaas hebben we geen kaarten bij ons en er zit maar 1 kaart voor een Nederlander in en Leonie woont er dichterbij. Daarna een lavatunnel bekijken en weer terug naar de boot.

We varen naar een andere baai waar we flamingo's gaan bekijken. De zeeleeuwen duikelen weer om ons bootje heen. de flamingo's zijn erg roze. Gaaf hoor! Daarna nog naar een strandje waar schildpadden nestelen. De verse sporen in het zand waren te zien. Zowel van moeders als van baby's. Hierna gaan we snorkelen in Devils Crown. Een gezonken vulkaan. Alleen een deel van het randje steekt nog boven water uit. We worden aan de buitenkant gedropt. Er is flinke stroming maar ook veel te zien. Wanneer we de krater zelf in zwemmen is het echt glas helder en worden we omring door werkelijk duizenden vissen.

Na de lunch varen we terug naar Puerto Ayora op Santa Cruz. 4 Uur flink schommelen maar met een hoogtepunt! We zien een walvis!!!

's Avonds nemen we afscheid van een deel van de Crew. Ze hebben een mooie taart gemaakt en er word gespeeched. Daarna gaan we aan wal voor een avondje in het stadje. Helaas hebben we nu echte zeebenen en schommelt het land dus.

Galapagos 27-5-2008.

Voordat we de Galapagos eilanden verlaten gaan we nog het Darwin Centrum bezoeken. Hier proberen ze de verschillende reuze schildpadden te kweken. De beroemdste inwoner is George. Hij is de aller aller aller laatste van zijn soort. Tot een jaar geleden had hij nog 1 collega. Mathilde woonde in de dierentuin van Steve Irwin in Australië. Wij hebben haar nog gezien.

Het is bloedje heet. Tegen de 40 graden. We mogen even gaan zitten bij 6 grote mannen schildpadden. Tegenwoordig mag je ze niet meer aanraken en dat is best zielig. Ze willen namelijk aangehaald worden want ze hebben jeuk van de parasieten. Ze steken hun nek naar je hand uit.

Om 11.00 staan we op het vliegveld in Baltra en om 17.00 staan we in Quito en daar regent het en is het maar 9 graden!

's Avonds spreken we af met Nicole. Jeroen heeft stroopwafels, drop en een cadeautje voor haar meegenomen.

 vorig verslag

 volgende verslag