welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Haai

Galapagos 23-5-2008.

Ik ben gister heel vroeg naar bed gegaan waardoor ik natuurlijk weer veel te vroeg wakker ben. Ik probeer door te doezelen maar ik hoor rare plons geluiden. Dus bril zoeken en kijken. Vanuit het kajuit raampje zie ik 2 zeeleeuwen ons dinkybootje in kruipen. Fantastisch!

's Ochtends gaan we met het kleine bootje rondvaren in het mangrove bos en we kijken onze ogen uit. Het water is glashelder en ondiep. We zien dus alles zwemmen. De eerste grote Eagleray roggen, dan groepen goldenrays en verschillende schildpadden. Op een gegeven moment zien we wel 10 haaien (reefsharks) tegelijk op een kluitje liggen. Dan komt er nog een zeehond kijken en zien we een slapende zeeschildpad. Overal waar je kijkt is wel iets te zien en de beesten komen ons ook bekijken.

We varen een uurtje om te gaan tanken. We moeten verplicht van de boot en worden gedumped op een strandje. Overal zijn nestkuilen van schildpadden en de sporen van schildpadden in het zand.

Tijdens de lunch komt de tiende gast aan en horen we het ware verhaal. Martina werkt in Quito bij een reisburo. Een klant heeft de reis afgezegd omdat ze de avond ervoor verliefd was geworden en met die jongen naar Peru wilde !?!?!? Geld terug geven ging niet maar dat vond het meisje niet erg. De baas van Martina stelde toen voor dat zij maar naar de Galapagos moest. Het was immers toch al betaald. Een top kans natuurlijk!

We varen naar het eiland Seymour. Direct cirkelen er twee joekels van haaien rond de boot. De Galapagos haai. Jeroen blijft op de boot (hij is grieperig) wanneer we het eiland gaan verkennen. Je struikelt letterlijk over de vogels en ze kijken niet op of om als je op een halve meter van ze staat. De blauwvoet Jan van Genten zijn druk met paringsdansen. Geweldig om te zien hoe ze om elkaar heen draaien en elkaar takjes kado doen. Ook de 2 soorten Fragatvogels zitten zich overal uit te sloven met grote rode keelzakken. Verder nog land en zeeleguanen, zeeleeuwen en 3 soorten meeuwen. De overvloed is werkelijk indrukwekkend.

Hierna word er gesnorkeld op een plek waar die ochtend drie hamerhaaien waren gezien maar ze waren er nu niet meer. We varen terug naar het eiland Baltra om vers water in te laden en de voedsel voorraad aan te vullen. De hele weg worden we gevolgd door zo'n 10 fragat vogels die zo dicht boven de boot vliegen dat je ze zou kunnen aanraken en er zelfs voor moet bukken.

 vorig verslag

 Volgende verslag