welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Lava

Galapagos 21-5-2008.

Om 6.00 legt de boot aan bij het eiland Rabida. Na een lekker ontbijt met versgebakken brood stappen we in het kleine bootje voor een natte landing. Op het strand komt er gelijk een zeeleeuw naar ons toe! Hij is zo nieuwsgierig! Geweldig!! Ook een paar vogeltjes komen op ons af. Letterlijk op 10 centimeter van je tenen. Het is zo vreemd om dit gedrag te zien bij dieren die in onze ogen schuw horen te zijn.

We wandelen rond op het eiland en zien Lavalizzards, pelikanen, fregatvogels en de blauwvoet Jan van Gent ( Blue footed Booby) Helemaal geweldig!

Hierna gaat iedereen snorkelen maar voor mij is het echt te koud. We zien de fel rode krabben, de zeeleguanen, de zeeleeuwen en de pinguïns schieten door het water. Je komt gewoon ogen te kort. Aan boort is een lekkere lunch en daarna varen we naar James Bay op Santiago island.

Rond een uur of 15.00 gaan we aan land en vallen van de ene verbazing in de andere. Er steekt een klein stukje rots uit en daarop zitten tientallen rode krabben, 5 zeeleguanen, een pelikaan en een pinguïn! Op het strand ligt een zeeleeuw met een jong dat nog geen dag oud is. En we kunnen heel dichtbij komen. Ze kijkt niet op of om. Op het strand struikelen we over de zeeleguanen. Zeeleguanen komen nergens anders ter wereld voor. Er liggen er letterlijk tientallen op kluitjes. We zien ook 2 lavalizzards die elkaar aan het versieren zijn. Overal zien we zeeleeuwen spelen en zogen. En we zien ook nog een bontzeehond. Die komen hier nauwelijks voor.

Galapagos 22-5-2008.

We liggen voor het eiland Batolome waar we een wandeling gaan maken naar een uitzicht punt. Het is een vulkanische eiland met bijna geen begroeiing. Gelukkig is het bewolkt anders zou het hier bloedheet zijn. Het uitzicht is prachtig.

Hierna worden de snorkelaars aan de andere kant van het eiland in het water gegooid. Mij is het veel te koud dus kan ik mijn Spaans oefenen met de boot man. Jeroen heeft Whit-tip reefsharks, marble ray, parrotfish, pinguins, sealions, boxfish en honderden zeesterren gezien.

We worden op het strand opgepikt en gaan aan boord lunchen. Dan maken we de oversteek naar het eiland Santiago en de Sullivan Bay. Hier is een enorm lava veld. Er groeit helemaal niets behalve een cactus. De vormen van de lava zijn onwerkelijk. Misschien hebben we nog een walvis in de verte gezien.

Tijdens het stukje varen zien we een dolfijn en af en toe duikt er een zeeleeuw op naast de boot. 2 Fregat vogels volgen de boot en eentje komt zelfs een tijdje op het dek zitten. Geweldig! De zee is redelijk ruig....nou ja...het valt wel mee... maar ons kleine dobberbootje heeft er veel last van. Van alles valt om We stoppen bij Black Turtle cove op het eiland Santa Cruz voor de nacht.

vorig verslag

volgende verslag