welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Reuzenschilpad

Galapagos 20-5-2008.

We gaan naar de Galapagos eilanden! Om 5.00 uur gaat de wekker. We vliegen van Quito naar Guayaquil. Daar moeten we blijven zitten. Want hetzelfde vliegtuig gaat door naar de Galapagos. We komen om 9.30 uur aan in Baltra. Het is een uur vroeger op de Galapagos.

We ontmoeten Leonie die ik ken via aroundtheglobe. Op het vliegveld moeten we wachten op de andere passagiers die met de volgende vlucht aankomen. 2 Uur later zitten we in een busje richting de ferry naar Santa Cruz. Hier moeten we een uur wachten en dan is het nog 1,5 uur rijden naar Puerto Ayora.

Om 14.30 uur zitten we dan eindelijk op de boot en aan de lunch. We zitten met 9 toeristen, 5 bemanningsleden en 1 gids op de boot. Toerist nummer 10 heeft het vliegtuig gemist omdat ze nog niet terug was van het stappen. Hoe dom is dat??? Gewoon 1000 euro weggegooid.

Anyway. De 9 anderen zijn: Een ouder Zwitsers echtpaar, 1 Zwitserse jong dame, een Duitser, 2 Canadeese meisjes, Leonie en wij.

De lunch eten we op de boot die in de baai ligt op de vissersboot naast ons landt een pelikaan. En dan pas zien we dat er ook 2 zeeleeuwen op de boot geklommen zijn!

We gaan weer aan land om de hooglanden van het eiland Santa Cruz te bezoeken. Bij de grote aanlegsteiger zien we grote rode krabben en op het voetpad liggen leguanen! Gaaf!!

In de hooglanden rijden we het terrein op van een boer. Hier mag je vrij rond lopen tussen de reuze schilpadden die hier wonen. Ze zijn echt groot en gaaf! Je kunt zo dicht bij komen. En de vogels.... die komen hier naar je toe! Hierna gaan we een lava tunnel in maar er is geen licht dus zijn we er ook snel weer uit.

Na het avondeten ga ik met de Canadese meisjes nog even naar het vasteland. We komen drijfnat terug want het regende behoorlijk. Om middernacht gaan we varen en moeten de zogenaamde Ecuadoraanse reistablettjes hun dienst gaan bewijzen. En ze zijn geweldig!! Ik rol een paar keer bijna uit het stapelbed, maar ik voel niet eens dat ik een maag heb.

 vorig verslag

 volgende verslag