welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Parasieten

Cuyabeno reserve 15-5-2008.

We staan extra vroeg op zodat er nog tijd is om rond te kijken op het meer. Daarna gaan we richting de brug waar de auto staat te wachten. Onderweg zien we weer de rode Howler monkey ( brulaap), de monk Saki monkey en de squirrelmonkey en wederom een kleine anaconda.

Na drie uurtjes bussen word ik afgezet op het vliegveld van Lago Agrio. 1 van de kleinste vliegvelden waar ik ooit geweest ben. Ook het vliegtuigje is inimini. Een propellervliegtuigje met 30 zitplaatsen. Wel lekker om dit stuk te vliegen want 30 minuten later ben ik in Quito terwijl de bus er 7 uur over doet. Nog voor het avond eten sta ik onder de douche en heb ik de eerste verslagen voor mijn werk geschreven. Heerlijk om warm water te hebben, een lekker bed en mijn laptopje. (erg he?)

Quito 16-5-2008.

In de ochtend schrijf ik mijn verslagen af en in de middag ga ik op kantoor een presentatie geven. Ook vraag ik daar of je voor erge aanhoudende diarree bij de apotheek iets kunt halen. Onmiddellijk word voor mij besloten dat ik naar een arts moet. De afspraak word voor me gemaakt en ik krijg een briefje mee met daarop het adres van het ziekenhuis waar ik een parasieten test moet laten doen en het spaanse woord voor "poepopvangbakje". Dus ik naar het ziekenhuis. Daar bij het laboratorium een bakje halen en inleveren. $2,40 betalen en 1,5 uur later liggen de test resultaten voor me klaar. Die moet ik meenemen naar de arts. De arts spreekt gelukkig engels en dat praat toch wel wat makkelijker. Ik heb volgens hem bacteriën en parasieten en krijg 2 soorten pillen mee. Ik heb in de jungle dus niet alleen beestjes gezien...ik heb er ook een paar meegenomen.

's Avonds heb ik afgesproken met Martijn. Ik ken hem via de mail en www.aroundtheglobe.nl
Leuk om hem te ontmoeten en lekker te praten over reizen. We gaan eten in het restaurant van Etiel omdat ik ook nog even langs de winkel van Nicole moet. Nicole is toevallig ook in het reataurant met haar groep. Een gezellige avond!

vorig verslag

volgende verslag