welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kakkerlak eten en een Shaman

Cuyabeno reserve 13-5-2008.

De wekker gaat om 6.00 om vogeltjes te gaan kijken. In de buurt van de lodge is een vogel-uitkijktoren. Het is mooi om over de boomtoppen uit te kijken maar veel vogels zien we niet. Na het ontbijt gaan we wandelen. We komen vooral heel veel mieren tegen. Sommige kan je eten en sommige eten jou. Ook veel kikkers maar niet echt leuk gekleurde ofzo. Wel hele kleine. Kleiner dan je pinknagel!

Na de lunch hebben we pauze. In de namiddag gaan we peddelen. Vooral de stukjes stroomopwaarts zijn hard werken. We zien eigenlijk niets behalve vogels en schildpadden. Tijdens het avond eten vliegt er een grote kakkerlak mijn mond in die ik zo snel mogelijk weer uit spuug. Maar van schrik heeft hij het in zijn broek gedaan dus ik heb een brandend zuur spul in mijn mond! Bahhhh!

We zouden 's avonds met de boot op zoek naar kaaimannen. Maar we zijn allemaal moe/lui dus doen we de makkelijke optie en gaan ze voeren vanaf de steiger.

Cuyabeno reserve 14-5-2008.

Emanuel schrijft voor reisgids Routarde en heeft om een speciale trip verzocht. Vandaag gaan we dus de Cuyaneno rivier omhoog en overnachten in een kamp en overmorgen gaan we nog verder omhoog. We zitten dan in het gebied waar ik vorige week was. Afgelopen nacht heeft heel hard geregend. De rivier is zichtbaar gestegen en het regent nog steeds. We zitten verscholen in onze poncho de 4 uur dat we op de boot zitten.

Een bezoek aan de Shaman is een aangename afwisseling. Hij is prachtig gekleed met papagaaiveren hoofdtooi en banden om zijn armen. En hij heeft ook een grote Ara veer door zijn neusschot gestoken. Hij verteld over de opleiden en het werk van een Shaman en dat hij niet alles kan genezen.
Na nog een uurtje boten komen we aan in het kamp van Rainforest. Muggennetten met matras onder afdakjes. Niets mis mee. Maar de rest van het kamp valt van ouderdom bijna uit elkaar.

We lunchen en hebben pauze. Het regent nog steeds. Om 16.30 is het bijna droog en stappen we weer in de kano. We gaan naar het meer. Voor mij de tigste keer maar nieuw voor Emanuel. Wat wel nieuw is voor mij zijn de rode Howler monkeys Ook zien we een luiaard van redelijk dichtbij.

's Avonds screen ik mijn kalmboe van binnen om te ontdekken dat ik die deel met een kakkerlak en een grote spin. Niet formaat tarantula maar wel groter dan je ze in Nederland tegen komt. Gelukkig is er weer een man in de buurt om te helpen. Als ik net lekker lig voel ik iets kleins op mijn buik. Een teek! Emanuel trekt hem er vakkundig met kop en al uit. En dan kan ik eindelijk gaan slapen

 vorig verslag

 volgende verslag