welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Mieren in bed en boomkikkers in de wc

Lago Agrio 11-5-2008.

Ik ben de enige gast in Jamu lodge dus brengen ze me naar de Samona Lodge zodat ik met hun groep terug kan reizen. Over een paar weken ga ik met Jeroen naar deze lodge. Het ziet er goed uit maar ook ontzettend druk. Tot mijn verbazing zie ik een toerist met een babywolaapje op zijn schouder! En die is echt super schattig. Geen idee hoe lang nog tot ie gevaarlijk word. Ze vertellen dat ie ergens volgende maand naar een rehabilitation center gaat. Lijkt me geen onverstandig plan.

Het is 2 uur varen naar de brug en we hebben geen tijd om veel te spotten. Toch zien we geel/blauwe Ara's, 2 anaconda's, een hagedis, wolapen, yellow handed titty monkeys en doodskopaapjes. De bus hobbelt in 3 uur richting Lago Agrio. Waar ik met plezier onder een koude douche ga staan. Ik heb nog een krap uur voordat het donker word om hotels te bekijken. 's Avonds met een Nederlands stel een kiwi eten bij een straatstalletje. In mijn kamer tref ik een mieren kolonie in bed. Ik verhuis naar een andere kamer om midden in de nacht er achter te komen dat de wc niet doortrekt. Zucht.

Cuyabeno reserve 12-5-2008.

Om 10.00 word ik opgehaald door Dracaena Lodge. Mijn medereisgenoot is een Waal die voor de franse reisgids Routarde schrijft. Het is ruim 3 uur met de auto tot de rivier. We kletsen wat af over reizen en komen er achter dat we op dezelfde datum geboren zijn. Dan het bootje in en vol gas richting Lodge. De rivier is hier breed en er is veel bewoning. Qua wildlife valt er dus niets te zien. We krijgen ook een paar buien over ons heen.

Tegen het eind van de rit stoppen we bij een Quicha community. Om de native Guide op te halen. Die is echter dronken dus hij mag niet mee. Deze community verdient geld door rivierschildpadden te kweken. Natuurorganisaties betalen $0.25 per uitgezet schildpadje. Hierna is het nog een half uur naar de lodge over een smallere rivier. We zien 1 dolfijn, 1 toekan en een luiaard.

De lodge is mooi gelegen aan Oxbowlake en de rivier. Na het eten is er een nachtwindeling. Voordat ik ga slapen controlleer ik de hele hut op beestjes en alles is schoon. Dus ik kleed me lekker om en wandel ontspannen de badkamer in. Zit er een joekel van een boomkikker op de wcbril! Een lodgemannetje komt me helpen met als resultaat dat de kikker via mijn been en bed naar buiten hopt. Ik stop mijn klamboe extra stevig in.

 vorig verslag

 Volgende verslag