welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wolapen

Cuyabeno reserve 9-5-2008.

Vanochtend word ik opgehaald door Hotspots Lodge en gaat de rest ook weg. Ik sluit me aan bij een Baobab groep. We gaan een stuk wandelen en gelukkig is dit een droge wandeling....nou ja droog...de grond is stevig maar het regent keihard. Ik ben nat tot op mijn ondergoed. Tijdens de bootreis terug zien we niet veel door de regen. Hotspots is een soort tentenkamp. Onder afdakjes hangen muskietennet-tenten. Primitief maar leuk. De lunch is erg goed. We hebben een paar uurtjes rust waarin ik onsuccesvol probeer op te drogen.

In de namiddag gaan we met de boot naar het grote meer. Een uitzicht dat ik al dagen heb maar het is nieuw voor de Baobab mensen en dan besef je pas hoe speciaal die locatie is. De verdronken bomen, varen tussen de boomtoppen die volhangen met allerlei bromelia's, orchideeën en mossen. We zitten met boot en al in een boomtop om de 4 verschillende orchideeën te fotograferen als er in eens 3 nocturnal monkeys uit de stammen komen zetten. Oeps, sorry! Van een zonsondergang op het meer is vandaag niet echt sprake. Het miezert een beetje. De koelbox is meegenomen en de Cuba Libres worden uitgedeeld.

Wanneer het helemaal donker is gaan we met de boot op zoek naar nachtdieren. We zien een slang (boa) en de ogen en de plons van een 3 meter lange kaaiman. Ik eet mee bij Hotspot waarna ik naar Jamu lodge word gebracht. In het donker met volle vaart over de rivier en ze gebruiken niet eens een lampje. Bij Jamu lodge duik ik gelijk mijn bed in. Ben een beetje ziek en koud en moe. Maar wat een heerlijk bed!

Cuyabeno reserve 10-5-2008.

Wanneer ik opsta zie ik pas hoe mooi de accommodatie van de Jamu lodge is. Ook hier zijn de Cabana's deels open maar in dit geval met uitzicht tijdens het douchen en meer privacy. De gemeenschappelijke ruimte is ook erg mooi. Veel hangmatten en een leuke bar.

Na het ontbijt ga ik met de gids een bootje in. Ik ben de enige gast op dit moment dus hebben ze geen motorbootje ingehuurd. Peddelen dus. Maar dat is ook mooi, geen geluid van de motor en alle tijd om de details in de bomen te bekijken. Heel groot minpunt is dat de gids geen engels spreekt. Vooral de namen van de dieren ken ik nog niet in het Spaans. En voor toekomstige toeristen is dit een probleem.

We peddelen de bomen in en zitten dan onder een groep wolapen en die laten met veel geschud aan de bomen zien dat ze daar niet blij mee zijn. Er probeert er zelfs eentje in onze boot te plassen. Verder zien we een baby Anaconda en een dolfijn en dat was het.

's Middags regent het. Dus eventjes bijslapen. 's Avonds laten de 4 mannen hier, heel subtiel, me zien dat ze een soort sportschooltje hebben gebouwd met eigen gemaakt halters. Hahahaha. Machomannen

 vorig verslag

 volgende verslag