welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Luiaard

Cuyabeno reserve 7-5-2008.

Ik word wakker van het ochtendgebrul van een groep apen. Heerlijk!!
Na het ontbijt gaan we wandelen. Eerst met het bootje het meer oversteken waar we weer veel vogels zien. O.a. de Hoatsin / stinky turkey. En die verdient een mooiere naam! Hij is voornamelijk bruin maar wel met vele soorten veren en een kuif op zijn kop.

We lopen zo'n 3 uur door de Jungle en Jose weet heel veel te vertellen over de verschillende planten en kleine beestjes. We zien ook nog de kleine, zwarte tamarind aapjes. Die passen zo in je hand!

Een minder leuk onderdeel is het stukje moeras waar we doorheen moeten. We zakken er dieper in weg dan de kaplaarzen hoog zijn. En het probleem is niet eens het nat worden maar de angst om er helemaal in te vallen met je camera in je zak en de aanwezigheid van grote hoeveelheden slangen in het water. Niet mijn favoriete onderdeel van de dag.

Tijdens de lunch komen er 3 verschillende apensoorten in de Lodge voorbij. Echt geweldig! om 16.30 stappen we weer in een bootje om beesten te zoeken. In het begin zien we niet veel maar uiteindelijk hebben we geluk. Een Luiaard!!! Geweldig hoe die langzaam zijn kop beweegt en aan de boom hangt! We gaan weer terug naar het meer voor de zonsondergang en om te zwemmen. We spotten ook nog een roze zoetwater dolfijn. Na de zonsondergang gaan we in het donker beestjes spotten. We zien af en toe oogjes oplichten. 1 van de oogjes hoort bij een nachtaapje maar ik zie hem niet echt. En dan vaart de voorkant van de boot de struiken in ( en ik zit voorin!!) omdat er een slang in de bosjes zit. Ik haat slangen!!! Maar het valt mee. Het is een gelige boa contrictor maar echt een kleintje. Hij rolt zich op zodra hij ons ziet.

Na het eten gaan 2 van de dames richting hun hut om redelijk gestressed terug te komen. Er zit een spin in de kamer!!! En niet zomaar 1 maar een joekel van een tarantula. En hij paradeert vrolijk rond. Er worden pogingen gedaan om hem te verjagen en daarna om hem te doden. Niets is succesvol. Hij heet vanaf nu Sebastiaan en de dames slapen ergens anders. 1-0 voor de spin.

 vorig verslag

 volgende verslag