welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Formule 1

geschreven door Jeroen Hue, 30-6-2004

Rond half 8 's avonds werden we gister opgehaald bij ons hotel. We lopen naar een ander hotel en vanaf daar gaan we naar een bushalte ergens midden in Hanoi. Over 10 minuten komt de bus word ons gezegd. Een uur later zitten we dan uiteindelijk in de bus. Bij het verlaten van Hanoi lijkt het of onze chauffeur een brommertje raakt. De jongens komen verhaal halen maar worden hardhandig de bus uitgeschopt als ze binnen willen komen. Ondertussen rijdt de andere chauffeur als een gek vandoor. Op onverklaarbare wijze zijn er zeker twintig brommerrijders die het nu op onze bus hebben voorzien ( een bende?). In de bus heerst nogal wat opwinding en ik besluit mijn schoenen maar eens aan te trekken. Plotseling is er een knal en blijkt een van de bakstenen die ons om de oren vlogen de voorruit te hebben geraakt. Het is een behoorlijke ster met wat barsten maar de bus rijd door en snel de snelweg op. De rust keert weer terug.

Onderweg pikken we nog wat mensen op. Dit terwijl de bus toch echt al vol is. Hier is dat echter geen enkel probleem. Er worden klapstoeltjes onderuit de bus gehaald en worden in het gangpad gezet. Hier gaan mensen dus de hele nacht op zitten en slapen! Wonder boven wonder slapen wij redelijk goed. Als we wakker worden is het al licht en blijkt onze chauffeur te denken dat hij Michael Schumacher is. Al denk ik dat als hij zo door rijdt het een Nikki Lauda word. Wat een malloot. Hij blijkt overigens niet de enige te zijn. We zien onderweg 3 forse ongelukken met toeristenbussen. De andere chauffeur rijd gelukkig en stuk relaxter en om 10 uur 's ochtends komen we aan in Hue.

We bekijken een paar hotelletjes en besluiten de 4de te nemen. Als we weer fris en schoon zijn gaan we de stad in om de citadel en de gesloten stad te bekijken. Het is wederom snikheet. Je kijkt wel maar echt bekijken doe je het niet. Je slentert, drinkt water en zweet het onmiddelijk weer uit.
Weer komen we Alex en Jacob tegen! Hun treinreis was een stuk rustiger verlopen.

's nachts om 3 uur word ik zwetend wakker. Ik ben nog net op tijd om nederland met 2-1 te zien verliezen van portugal

tip
Tanh Thuy's guesthouse
Le Loi 4 ( een steeg)
Hue
een klein familie hotel met grote kamers in een rustig doodlopend straatje

 vorig verslag

 volgende verslag