welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Anaconda

Cuyabeno reserve 5-5 t/m 6-5-2008.

Ik ga 's ochtends richting Ecole Travel om te vragen hoe laat ik aan het werk moet. (Het klinkt nog steeds grappig). Ze gaan kijken of ik nog mee kan op een vlucht. Ik ga dus nog even wat boodschappen doen ( malaria tabletten, slippers, deet). Helaas geen vluchten meer richting de Jungle dus moet ik de nachtbus nemen. Met Nicole neem ik door waar ik allemaal op moet letten bij de verschillende Lodges. Daarna nog een gesprekje met Lydia over 2 eventuele groepen die ik in Juni en Juli kan begeleiden.

Susan komt vanavond "thuis" voor 2 dagen. Heel gezellig om weer even bij te kletsen. Om 22.45 neem ik een taxi naar het busstation en om 23.30 vertrekt ie. Ik zit naast een jongen met wie ik flink mijn spaans kan oefenen. De rit slingert behoorlijk en mijn raam schuift om de 5 minuten open ( koud!!) dus veel slapen zit er niet in.

Om 6.00 's ochtends sta ik in Lago Agrio. Het is klam en warm. Wel even wat anders dan de Andes. Lago Agrio is een smerig, lelijk oliestadje. De mensen werken hier allemaal in de olieindustrie en het ligt niet ver van de grens met Colombia.

We ( ik+ 2 nederlanders) worden om 7.30 opgehaald bij hotel Mario waar we hebben kunnen ontbijten. De rit van Lago Agrio naar de brug met de boten duurt 3 uur. De weg is voor het grootste deel onverhard en hobbelig. We rijden langs de oliepijplijn en door de zwaar ontboste jungle. Tijdens de stop om te tanken fietst een man langs met een ontveld gordeldier (armadillo). "Dinner", legt hij uit. Bij de brug betalen we de entree fee voor het park en stappen in de kano. En dan begint het junglegevoel!

Het Cuyabeno Reserve is een onderdeel van de Amazone basin. Het is een rivierstelsel dat in het natte seizoen buiten zijn oevers treed. Een jungle onderwater, dus. Het eerste wild dat we zien zijn de blauw/gele Macaws ( ara's/papagaaien). Er zitten er zo'n 10 in de boom en ze vliegen ook mooi over. Leuk om te zien hoe ze in paartjes vliegen! Daarna de tamarind aapjes en wolapen. Echt geweldig! De bomen, planten en bloemen zijn ook prachtig. Zoals een vriendinnetje ooit zei:"de kamerplanten staan hier buiten"!

Ik ben iets minder enthousiast wanneer de boot een kluit vegetatie in gestuurd word met de mededeling: "Zien jullie die slang?" Een baby Anaconda ligt opgerold. "baby" klinkt misschien klein, en voor een Anaconda is ie dat ook, maar hij is toch zeker 1,5 meter lang en zo dik als een kinderpols.

Na 2 uur komen we aan bij het grote meer waar de Cuyabeno Lodge ligt. Je vaart hier tussen de boomtoppen door. We krijgen een Cabana aangewezen en worden voorgesteld aan de 4 andere gasten met wie de de komende dagen de tripjes gaan doen.

Aan het einde van de middag stappen we in de kano om wat beesten te spotten en te vissen op piranha's. We varen zo ongeveer een boomtop in en zijn omgeven door Squirrel monkeys (doodskopaapjes). Die zijn klein en super schattig! En ook erg nieuwsgierig naar ons. Terwijl de apen toekijken gooien wij de hengels uit. Je voelt het geknabbel aan de lijn maar er werkelijk eentje vangen valt niet mee. Ik sta net een beetje te brallen dat ik wel even zal laten zien hoe het moet als ik er werkelijk 1 binnen haal. Lachen! De enige van die dag overigens. Medium groot met gemene tandjes. Hij word weer terug gezet en dan varen we terug naar het meer voor de zonsondergang en de liefhebbers mogen zwemmen.

Na het eten ga ik meteen mijn bed in. Het was een lange dag! Met mijn kaarsje loop ik naar mijn hut. Prachtige sterrenhemel, overal jungle geluiden om je heen en te weinig licht om te zien of je de kamer deelt met beestjes.

vorig verslag

volgende verslag