welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Jungle Lodges checken

Quito 1-5 t/m 3-5-2008.

The day after de koninginnedagparty was pittig. Op school liep iedereen er behoorlijk duf bij. Gelukkig heb ik een lieve leraar die voorstelde te beginnen met het kijken naar een video. Kon ik een beetje wakker worden. De motorcycle diary's over Che Geuvara. Wel boeiend want eigenlijk weet ik helemaal niets van de beste man. 's Middags eventjes mijn bed ingedoken en nog wat geleerd. Eigenlijk zou ik 's avonds weer een feestje hebben maar dat leek me geen goed plan.

Donderdag 1 mei is een nationale feestdag in Ecuador maar op school hebben ze die verschoven naar vrijdag. We hebben dus deze hele week iedere dag een uur extra les. Het gaat weer redelijk lekker met mijn Spaans overigens. De blokkade is weer enigszins opgeheven. 's Middags zou ik met huisgenoot Jennifer naar het museum maar het regende weer zo ontzettend hard dat we maar een filmpje zijn gaan kijken. Nicole belde me met de vraag of ik vanaf a.s. maandag voor 10 dagen naar de Amazone wil om 5 lodges te gaan beoordelen. Tuurlijk!!! 's Avonds ga ik even bij de winkel van Nicole langs om een extra broek te kopen. Ik heb er 2 en met de trage was is dat 1 te weinig. Jennifer en Peter (hij is weer terug) zijn met me meegegaan en we drinken dus nog wat in het restaurant van Etiel.

Vrijdag is dus een vrije dag en dat is lekker uitslapen.....totdat een autoalarm afgaat om 7.15. Grmmbl. 's Middags ga ik met Nicole winkelen en lunchen. Ik moet nieuwe sportschoenen want mijn oude zijn lek. En met iedere dag regen is dat knap irritant om het nog maar niet te hebben over het feit dat iedere dag regen knap irritant is.
We lunchen zeer uitgebreid. 3 fonduetjes. Kaas, vlees en chocolade. We zitten prop en prop vol en hebben lekker geroddeld over onze moeders (geintje moeders, maar nu was het eens onze beurt. We weten best hoe vaak jullie het over ons hebben!) Aan het einde van de middag gaan we langs bij Miguel, de kapper. En ik zeg de magische woorden:"como quieres" ( wat jij wil). Ik heb nu dus weer een lekker kort koppie in een zeer ongebruikelijke kleur. Roze/rood....haha. 's Avonds gaan Peter, Jennifer, Maythe en ik even naar Cafe libro. De dansbar aan de overkant van de straat. Ze hebben een liveband. Maar ik moet zeggen dat ik toch echt niet gecharmeerd ben van de zuid-Amerikaanse muziek. Al dat gesalsa werkt op mijn zenuwen. Heb ik ook last van met Jazz. Geef mij maar ietsje meer beat. Zaterdagochtend vertrekt Jennifer en Peter gaat op een dagtripje naar Otavalo. Ik studeer een beetje en ga dan op Malariatabletten jacht. Helaas onsuccesvol. En dan snel weer naar huis voordat het onweer los barst dat alweer over de bergen aan komt zetten. Echt waar!! Dat weer hier begint irritant te worden. Ik krijg mailtjes uit nederland over terrasjes en bruine koppen en hier hebben we echt iedere dag regen en zijn we enthousiast als het warmer dan 16 graden is! Maar goed, volgende week zit ik in de jungle me te pletter te zweten waarschijnlijk dus geniet ik nog maar even van de kou hier!

 vorig verslag

 volgende verslag