welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

verjaardagsfeestje

Quito 14-4 t/m 18-4-2008.

Maandagochtend dus druk met uitzoeken hoe ik nu het beste mijn nieuwe bankpas hier kan krijgen. En op zoek naar een nieuwe portemonnee. Heb een acceptabele gevonden voor $1! Vorige week kreeg ik ook een uitnodiging om te praten over de mogelijkheden voor werk in Ecuador voor mij. Ik ben dus druk mijn C.V. aan het herschrijven. Uiteindelijk gaat de afspraak van vandaag niet door want Lydia heeft een verrassingsbezoek van haar ouders. Vanaf vandaag heb ik ook weer privéles. Felix is mijn leraar deze week en deze eerste les van de week doen we niets dan praten. Oefenen dus!

Dinsdagochtend eerst mijn huiswerk maken en dan op pad om kadootjes te zoeken voor ons feestje. Ik vier namelijk samen met Sanne mijn verjaardag aanstaande woensdag. We gaan bowlen en er moeten prijzen uitgedeeld worden. 's Middags weer gewoon les en ook vandaag gaat mijn afspraak met Lydia niet door. Na de lessen kom ik Susan tegen en ook haar telefoon is "weg". Ook geen idee wanneer en hoe. Knap hoor hoe ze dat hier doen! Anyway dat is een beetje een probleem want we moeten Maythe bellen. Darron ( een vriend van Susan) komt namelijk vandaag aan en Maythe denkt dat het morgen is. Zijn kamer is dus nog niet klaar. We proberen het met de huistelefoon van Maythe maar die blijkt afgesloten te zijn. Ik wandel dus met het telefoonnummer naar de winkel van Nicole om het daar te proberen. Het is al bijna donker dus ik moet snel zijn. Het is maar 2 straten maar het schijnt toch geen goed idee te zijn om alleen over straat te gaan 's nachts. Gelukkig krijg ik Maythe te pakken en is ze nog op tijd thuis om Darron's kamer in orde te maken.

Woensdagochtend een inhaalslag proberen te maken met de studie. Er zijn 2 verledentijdsvormen waarvan ik maar niet onder de knie krijg wanneer je welke gebruikt. Vooral omdat we zowel in het Nederlands als in het Engels dat verschil niet kennen. 's Middags gewoon les. Vandaag is er ook een verjaardagspakketje van Jeroen aangekomen. Ik weet dat ik hem nog niet open mag maken maar doe het lekker toch!!! De stroopwafels worden gelijk opengemaakt en mijn leraar vind ze lekker!

Na de les begint ons verjaardagsfeestje. Sanne werkt als stagiaire bij Ecole Travel en Idiomas. Ondertussen ken ik ook de meeste medewerkers dus die zijn allemaal uitgenodigd. We hebben er bewust voor gekozen om geen andere studenten uit te nodigen ( mijn "vrienden") zodat iedereen gewoon lekker uit zijn dak kan gaan en dronken kan worden zonder om de reputatie te hoeven denken. Om 17.30 gaat de deur van de school dicht en worden de plastic bekertjes en een pak wijn uit de kast gehaald. Grappig, omdat nog niet iedereen klaar is met werken en dus achter het buro zit maar al wel aan de zuip is! Om 18.00 gaan we met z'n allen wat eten bij de Indiër. We zijn met z'n elven en ik heb een beetje medelijden met Wietse. Die zit als enige man tussen de kippen. Hierna stappen we in 3 taxi's om te gaan bowlen. De bowlingbaan zit in een echte ( nouja, nagemaakte) molen!!! echt waar! En het is nu ook weer niet zo dat we allemaal zo'n heimwee naar Nederland hebben hoor! Het is gewoon toeval. Het is een lekker ouderwetse baan waar je nog zelf bij moet houden hoe je punten zijn en waar de ballen regelmatig vast zitten. De mooie bowlingschoenen staan ook supercharmant onder een aantal van de outfits van de dames. Bowlen is lachen! mits je het maar 1 keer in de 5 jaar ofzo doet. We hebben in ieder geval lol gehad. Nicole heeft enorm gewonnen en het "vriendje" van Sanne enorm verloren. Maar omdat we het ego van deze Ecuadoraans machoman niet al te hard wilde aanpakken heeft Miranda de eer van verliezer maar op zich genomen. Sanne en ik krijgen een kado van de groep. Echt een enorm mooi fotoboek van Ecuador. Zo eentje die je wilt hebben maar niet koopt voor jezelf omdat het toch best prijzig is. Ik ben er helemaal blij mee! Daarna weer allemaal in de taxi en naar Bungalow 6 waar het lady's night is. Gratis drank tot 22.00 en we zijn nog net op tijd hahaha. Arme mannen! Die moeten zelfs betalen om binnen te mogen. En dan dansen!!! En dan komen er van die lokale mannen op je af om met je te dansen en te praten...help!! Ten eerste omdat ik dus echt geen salsa kan...en wil dansen. En ten tweede omdat ik ze niet versta. Op school gaat het nog wel. Maar in een drukke en luidruchtige kroeg is mijn Spaans dus echt bagger. wanneer ik thuis kom ligt er een verjaardagskaart van mijn moeder op mijn bed. Leuk!!

Donderdagochtend heb ik het zwaar. Een chuchaci seca noemen ze dat. Een droge kater (omdat ik dus geen alcohol drink). Mijn oog is ontstoken, mijn stem is weg, ik hoest en ik wil weer terug mijn bed in om nog meer te slapen!!! Maar dat zit er niet in. Is misschien ook maar beter ook. Ik studeer even een uurtje en ga dan internetten en richting school. Vandaag heb ik dus wel mijn gesprek met Lydia. En we nemen door wat eventuele mogelijkheden zijn. Nu maar hopen dat de mensen met wie Lydia het 1 en ander moet overleggen mij ook zien zitten voor 1 van de opties! Het zou in ieder geval betekenen dat ik dan iets langer in Ecuador blijf om wat te werken. Werk dat heel goed staat op mijn CV en hopelijk deuren opent wanneer ik in Nederland ga solliciteren in de reisbranche.

Omdat ik al aan had zien komen dat ik vandaag niet super alert zou zijn heb ik afgesproken met mijn leraar om vandaag een leuke activiteit te doen buiten de deur. Geen grammatica vandaag!! Hij wil me de grote basiliek laten zien. Het is vandaag overigens een bijzondere dag. Het is de allereerste dag dat het helder een zonnig is. Dus niet een wolken dek met af en toe een gaatje voor de zon maar een heldere dag met een paar wolkjes. Vanochtend zag ik voor het eerst de toppen van de bergen toen ik uit het raam keek. De basiliek is groot en mooi maar niet heel oud. Van 1910 dus veel beton. Apart aan deze Basaliek zijn de ...ehh... hoe heten die dingen....waterspuiters?? daar waar het regenwater uit spuit en die normaal de vorm van engeltjes of duivels enzo hebben. Bij deze Basaliek hebben ze de vorm van dieren die in Ecuador voorkomen. Het is ook mogelijk om het dak te beklimmen. Niet alle trapjes voldoen aan de Europese veiligheidseisen maar de uitzichten zijn het meer dan waard. Zeker op een heldere dag als vandaag. Ik kan zelfs achter de bergen de besneeuwde top van vulkaan Cotapaxi zien! Hierna helpt Felix me om een nieuwe telefoon te kopen. Dit moet namelijk op zijn naam gebeuren. Je hebt een Ecuadoraanse legitimatie nodig. Duur grapje maar ik ben weer mobiel bereikbaar en kan de telefoon weer netjes teruggeven aan Maythe wanneer ik vertrek uit Ecuador.

Vrijdag sta ik snipverkouden op. Gdvr! Heb net 3 volle weken verkoudheid achter de rug gevolgd door 1 weekje minofmeer gezond en nu beginnen we dus weer van voor af aan. Hoest mijn longen uit mijn lijf en kan weer een familiepak zakdoekjes gaan kopen. Tijdens de les begin ik eindelijk de verledentijd onder de knie te krijgen en de ik, mijn, mij, en van mij etc. 's Avonds een House-dvd marathon want ik ben te verkouden om iets anders te doen. Daarnaast wil ik me schuilhouden op mijn kamer. De tering is een beetje uitgebroken in huis en ik zit er tussen in. Susan vermoedde dat Maythe geld van haar stal en heeft dus bewust "lokgeld" neer gelegd. En dat is dus weg. En natuurlijk weet Maythe van niets en ook de dame die soms komt helpen schoonmaken weet van niets. Maar ik versta Spaans dus beter dan Susan en zit hier een beetje te vertalen terwijl de verwijten over en weer vliegen en de verhalen steeds gekker worden. Ondertussen moet ik zelf ook nog bedenken wat ik ervan vind. Ik geloof Susan, omdat ze dus bewust dat geld niet zelf gebruikte om te kijken of het netjes op zijn plaats bleef liggen. Ik wist hiervan. Ik heb dat zelf ook gedaan. Bij mij is alles er nog. Maar ja...heeft Maythe het gedaan???? We zijn haar enige bron van inkomen ($10 pp per dag ) en dat ze daar niet van kan rond komen lijkt me niet vreemd. Maar toch...zou ze het riskeren dat 2 scholen haar aan de kant zetten? Vanaf vandaag verblijf ik hier voor het speciaal afgesproken bedrag. Ik heb besloten per week vooruit te betalen zodat ik me nog kan bedenken mocht er bij mij ook wat mis gaan. En vanaf nu ligt mijn geld dus op de plek die Maythe kent...en ergens anders! Pffff, vermoeiend land is dit zeg! heb het vandaag er een beetje mee gehad! (verkouden zijn helpt er niet bij)

vorig verslag

volgende verslag