welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Gatver!!

Quito 7-4 t/m 10-4-2008.

Zondagmiddag heb ik overlegd met gastmoeder Maythe. Ik ben namelijk opzoek naar een appartement want dat is een stuk goedkoper. Maar ik mag nu dus hier blijven voor hetzelfde geld als ik normaal kwijt zou zijn aan een appartement. En dat is top! Kan ik mijn Spaans blijven oefenen, zit ik in een veilig huis op een goede locatie en ik betaal haar los per maaltijd en voor de was! Zij blij omdat ze het geld kan gebruiken en ik blij omdat ik niet hoef te verhuizen. De school is het ook eens met deze deal omdat het laagseizoen is. Voor nog geen 100 euro per maand ben ik onder de pannen!

Maandagochtend voordat ik naar school ga snel een nieuwe serie DVD's van House kopen... (we zijn door het eerste jaar heen.) Vandaag kom ik in weer een andere groep omdat ik dus niet mee ben gegaan naar de jungle. Mijn groep is hier allemaal voor het eerst maar hebben al eens Spaans gestudeerd. Toch is de hele les een herhaling voor mij. Opzich wel goed want zo kan de leraar zien wat het niveau is van de anderen. Aan het einde van de les spelen we een potje Memorie. Een leuke manier om te oefenen.

's Middags ga ik thuis hard aan de studie want ik heb afgelopen weekend niets gedaan en afgelopen vrijdag hebben we een begin gemaakt met de verleden tijd. Heb je net een beetje vertrouwen in je tegenwoordigetijd gooien ze weer iets nieuws en onmogelijks op je bordje! 's Avonds ga ik niet naar Salsa les. Ik geloof dat ik heb besloten dat ik het niet wil leren.

Dinsdagochtend weer school en me gelijk opgegeven voor priveles volgende week. Groepsles is leuk maar ik denk dat ik meer heb aan privéles. Vandaag gaan we aan de slag met weer een andere vorm van de verleden tijd. De les word afgesloten met een potje Scrabble dat ik win. Erg leuk om zo met taal bezig te zijn. Ik ga met een klasgenoot even ergens wat eten en dan opzoek naar het postkantoor.

Opweg naar het internetcafe word ik aangesproken door een type waardoor ik niet aangesproken wil worden. Ik vertrouwde hem niet. Ik doe dus heel lief alsof ik geen woord versta en zeg sorry in het engels terwijl ik door loop. Hij loopt nog even achter me aan en even later word me duidelijk waarom. Als ik mijn jas wil ophangen in het internetcafe grijp ik midden in de grootste snotterige rochel allertijden. GATVER!!! De lul! Wat is dat vies zeg! en dan moet je het nog gaan schoonmaken ook, gatverdegatverdegatver.

's Avonds ga ik met Susan uit eten. Maythe heeft een familie bijeenkomst ofzo dus zorgen we voor ons eigen eten. en we trakteren onszelf royaal op een lekker steak. Hmmmmm. En dan weer door de regen naar huis. Even studeren en House kijken.

Woensdagochtend wederom school met nog meer nieuwe enge dingen en we sluiten de les af met een eenvoudig videofilmpje. Deze keer was het te begrijpen en dan krijg je toch wat vertrouwen in je spaans. Sanne vraagt of ik volgende week mee wil een vrouwengevangenis bezoeken en of ik samen met haar mijn verjaardag wil vieren. Zij is volgende week woensdag jarig en ik op zondag. Thuis knutsel ik dus een uitnodiging in elkaar. En dan ga ik slapen. Ik ben niet lekker, heb iets verkeerds gegeten ofzo. 's Avonds gaat het wel weer en studeer ik nog wat voordat we de avond traditioneel afsluiten.

Donderdagochtend is de eerste deel van de les normaal. Nog meer grammatica! De tweede helft gaan we echter op schoolreisje. We gaan met de bus naar de oude stad en bezoeken daar een museum. Dat was lang geleden dat ik ergens naar binnen mocht voor de studentenprijs!! Onze leraar geeft een rondleiding door het museum en dat gaan volledig in het spaans. En dat is verrassend goed te volgen. Leuk museum ook! Mooi gebouw! Ik lunch ergens in de stad wat want gastmoeder Maythe is opnieuw helemaal opgezwollen en wilde vandaag naar de dokter en dan haar bed in.

vorig verslag

volgende verslag