welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Loesje opdracht

Hanoi, 28-6-2004

Eergister zijn we dus weer terug gekomen in Hanoi. Na ons beklag over de treinrit kregen we korting en de mooiste kamer. Voor 4 euro hebben we een kamer met balkon aan de straatzijde. We kunnen het Hanoise leven rustig bekijken.

Gister hebben we gevuld met cd branden, de was, internetten, printen, op zoek naar een plek om te kopieren en een plek om iets te laten plastificeren. Al deze drukte is vanwege onze nieuwste opdracht. We moeten foto's maken van "lekkere hapjes" met een Loesje tekst erbij. Dus dan moet je printen, kopieren en plastificeren want anders blijft er niets over van een vodje papier.

Aan het einde van de middag zitten we met een boek op het balkon als een heerlijke bbq lucht onze neuzen bereikt. Beneden staat een dame spiesjes te verkopen. Een paar minuten later zitten we op en top gelukkig met onze heerlijke spiesjes, een colaatje en een boek in de middagzon.

Vandaag is onze laatste dag in Hanoi. Het is de dag van uitzitten want 's avonds vertrekken we met de bus naar Hue. Het is snikheet en met 1 beweging loopt het zweet je langs de rug. We besluiten naar het vrouwen museum te gaan. Hier hopen we wat meer info te krijgen over de rol van de vrouw en al de ethnische minderheden. Het lijkt ons tevens een koel plekje. Onderweg komen we Alex en Jacob ( moeder en zoon uit NZ) tegen. Hiermee gaan we een ijsje eten. We kletsen wat bij en het blijkt dat zij ook vanavond vertrekken naar Hue. Zij gaan met de trein.

Het vrouwen museum is interressant. De vrouw in Vietnam neemt een belangrijke plaats in. Vooral in tijd van oorlog zijn er vrouwen in hoge posities in het leger. De klederdracht afdeling is ook prachtig. De dracht kan zo onzettend verschillen terwijl de stammen zo dicht naast elkaar leven. Het berggebied waar ze leven maakt dat ze erg geisoleerd zijn. Na het museum doen we nog even een cd met foto's op de post en gaan ons klaar maken voor een bus rit

 vorig verslag

 volgende verslag