welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Salsa en truien

Quito 26 t/m 29-3-2008.

Woensdag ochtend weer naar school natuurlijk. We begonnen met conversatie dus dat was wel leuk. Dan merk je dat je toch al best wat kunt zeggen na 2 dagen les. Na de pauze ging ik met mijn lerares en een andere groep naar de fruitmarkt als onderdeel van de les. Erg leuk voor de afwisseling. Bij een fruitstalletje kregen we niet alleen uitleg over alle soorten fruit maar moesten we ze ook allemaal proeven en natuurlijk even opschrijven hoe ze heette in het Spaans.

's Middags hard aan de studie want 's avonds was er salsa les. Dit zit bij de cursus Spaans in. Salsa hoort natuurlijk echt bij Zuid-Amerika. Nu ben ik echt heel erg beroerd met dansen en dat bleek al snel. Ik kreeg special aandacht en nog lukt ze het niet om mij de basispasjes te laten doen. Echt erg gênant maar ik heb besloten de gratis beginnersles net zo lang te volgen tot ik er uit zie alsof ik het voor het eerst doe! Na de les drinken we nog een drankje in de Salsaschool en dan ga ik met 2 meiden even ergens wat eten. We komen terecht bij een betaalbare tent (eventjes zoeken in Mariscal) genaamd Aladin. Echt de allerbeste Falafel die ik in tijden heb geproefd en een waterpijp! Tja, en dan heb ik dus een goede avond! En netjes op tijd thuis. De meiden hebben keurig op me gewacht met het vinden van een taxi dus ik kwam veilig thuis. Daar zat Susan al klaar met een nieuwe aflevering van House (met Spaanse ondertiteling)

Donderdagochtend weer Spaanse les en ik begin de weg een beetje kwijt te raken. Regelmatige werkwoorden met 3 verschillende uitgangen dus vervoegingen, semi regelmatige werkwoorden, onregelmatige werkwoorden en de bijzondere werkwoorden. Het duizelt me en ik besluit nu dan ook om dit weekend niets leuks te gaan doen maar hard aan de studie te gaan zodat ik wat vertrouwen heb als ik begin volgende week me aansluit bij de groep. 's Middags keurig aan de studie en een klein uitje naar de supermarkt om o.a. een woordenboek te kopen. Ik weet niet of het ergens anders op de wereld ook bestaat maar voor mij was het de eerste keer.....bij de supermarkt hebben ze een parkeerplaats voor zwangere vrouwen! WOW!

's Avonds hebben we een gast tijdens het eten. Maike heeft hier 2 weken gezeten en kwam nog wat ophalen. Tijdens en na het eten praten we in het spaans en ik kan al heel wat kromme zinnen bouwen! Daarna nog even echt aan de studie en de avond word weer afgesloten met een aflevering House.

Vrijdagochtend werd ik wakker met een gevoel van "thank God its friday!" en dat gevoel heb ik al in jaren niet gehad! Ik ben echt blij als deze eerste week er op zit en ik 2 dagen pauze heb van nieuwe informatie. Kan ik de afgelopen week een beetje bijwerken.

's Middags aan de studie want voor 's avonds heb ik met Nicole afgesproken. Om 17.30 loop ik naar school en we gaan met een stel op een terrasje (onder een heater) wat drinken. Hierna gaan Nicole en ik naar Zoom. Ik koop bij haar een nieuwe tas want in mijn schoudertas passen mijn schoolspullen niet.( goed excuus he??). We zouden naar Nicole's huis om wat te eten en een dvd-tje kijken maar Etiel heeft de auto mee dus we zitten een beetje vast in Naranjilla. Dus eten we daar wat en ga ik daarna door naar huis. Daar ligt alweer een aflevering House te wachten!

Zaterdagochtend een beetje uitgeslapen. Het was de bedoeling om vanmiddag naar een concert te gaan van een hele bekende locale band maar mijn geweten roept SPAANS!!SPAANS!! en ik geloof dat mijn geweten gelijk heeft. 's Ochtends dus serieus 4 uur aan de studie en na de lunch met Susan naar de handycraftmarket om warme truien te kopen en even langs een internetcafe. En 's avonds weer keurig aan de studie.....

 vorig verslag

 volgende verslag