welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Pasen enzo

Quito 23 t/m 25-3-2008.

Zondag is het eerste paasdag en Nicole heeft wat vrienden uitgenodigd voor een paasbrunch. We staan dus al vroeg in de keuken om fruit te snijden, sapjes te maken en taarten, wentelteefjes en pannenkoeken te bakken. 1 voor 1 druppelen de vrienden binnen. De helft is Nederlands en de helft Ecuadoraans. Martine heeft haar baby mee en die heeft de afgelopen 2 dagen bijna niet geslapen. Natuurlijk begint Rafael te bleren wanneer ik hem in mijn handen geduwd krijg maar dan gebeurt er een wonder...hij valt in slaap!!! Daar zit ik dan...hahaha...met een baby! En ik ben nog wel allergisch voor baby's! Mijn lunch moet me dus aangereikt worden maar we doen er alles voor om te zorgen dat ie eventjes slaapt. Na een half uurtje schieten de ogen weer open want meneer wil helemaal niets missen.

Later in de middag gaan ze een kaartspel doen dat ik niet ken. Ik trek me dus terug in mijn kamer om wat te internetten en neem baby Rafael mee. Kan mama ook eens lekker spelen en wie weet wil ie nog een stukje slapen. wonderbovenwonder lukt me dat ook. Vakkundig negeren doet blijkbaar wonderen! nou ja...ik negeer hem niet helemaal. Ik wiebel een oneindigheid met een touwtje boven zijn gezicht en ik kijk hem niet aan ( want dan schieten zijn oogjes weer open). Wanneer ie echt net slaapt besluiten de dames de stad in te willen. Dus Rafael mag in een deken en is weer half wakker. Ach ja, ik heb mijn best gedaan!

In de wijk Mariscal is een pleintje met terrasjes. Gelukkig hebben die terrasverwarming anders vernikkel je flink. Op het plein staat een bandje te spelen en er is een voetbalwedstrijd op een groot scherm. Nou een gewone wedstrijd word hier beleefd alsof het de wereldbeker finale is! Bij ieder doelpunt gaat iedereen uit zijn dak, inclusief het uittrekken van t-shirts waarmee wild rondgeslingerd word. Voor alle duidelijkheid...het is een uurtje of 4 's middags en ze zitten aan de koffie.

We eten even snel wat bij een shoarmatent en gaan dan naar huis. Nicole is niet zo lekker. Ik pak mijn spullen in want morgen verhuis ik.

Maandag is de grote dag. Na jaren weer in de schoolbanken! Mijn eerste Spaanse les is pittig. Ik kan het wel redelijk volgen maar het is echt heel veel. ik leer de vraag woorden, de 2 verschillende werkwoorden voor "zijn" en wanneer je die toepast...en dat is een ingewikkelde! Tussendoor komen er ruim 400 woorden langs, leer ik tellen, de kleuren, en, en, en, en..... Ik heb 4 uur priveles en dan is het klaar voor vandaag. Op een berg huiswerk na dan. Ik word opgehaald door Maythe, mijn gastmoeder voor de komende weken. Ze woont niet heel ver van de school. Ik heb er mijn eigen kamer met badkamer en dat ziet er prima uit. Al moet ik wel flink oppassen waar en hoe ik beweeg want het hele huis is een grote verzameling van oerlelijke porseleinen frutsels. Ik ontmoet de andere studente. Een Amerikaanse dame van middelbare leeftijd met een heel hoog zweefgehalte.... maar ze lijkt wel aardig. Dan moeten we aan de lunch verschijnen en krijg ik een waterval Spaans over me heen waar ik echt geen touw aan vast kan knopen. De lunch is warm, dat is gebruikelijk hier. Maar wel lekker op zich. Een kippensoepje, vlees, rijst, salade en gekookte banaan.

'Middags ga ik eerst even naar de supermarkt om dingen als shampoo enzo in te slaan. Daarna kan ik hard aan mijn huiswerk en aan het einde van de middag krijg ik telefoon dat de salsa les van vanavond niet door gaat. Maar goed ook want ik ben nog niet eens halverwege mijn huiswerk.

Het avond eten is magertjes. Volgens Susan is dat normaal. Daar moet ik dus even aan wennen en wat snackspul gaan inkopen. Maythe komt 's avonds nog met warme citroensap aanzetten want ik ben dus strontverkouden en daar moet wat aan gedaan worden! Ik geloof dat ik het getroffen heb met mijn gastmoeder.

Dinsdag vroeg op en naar school. Daar krijg ik weer een hele berg nieuwe info maar beginnen we ook een beetje te oefenen met het maken van zinnetjes en het voeren van gespreken. Ik ben eigenlijk verbaasd hoeveel ik nu al kan. Nu heb ik vandaag net de regelmatige werkwoorden uitgelegd gekregen en er gelijk 50 moeten leren...maar dan schiet je al een heel eind op. Tenminste, zolang je wilt zeggen wat je NU doet. Verledentijd enzo is natuurlijk nog niet aan de orde.

's Middags ga ik op zoek naar beltegoed. Ik heb van Maythe haar oude telefoon gekregen die ik mag lenen zolang ik hier ben. Dat is echt super fijn! Verder moet ik dringend dikke sloffen en een superdikke trui hebben want het is 's avonds in de huizen echt te koud! Tijd dat ze hier eens centrale verwarming introduceren!

En dan ga ik 4 uur aan de zelfstudie. Vandaag eten we om 21.00 en dat is echt te laat voor mij dus heb ik een broodje gehaald. Die zijn hier echt superlekker. Aan het einde van de avond kijken we een DVD van de serie House. Ik heb een hele jaargang gekocht voor €6,- en onder het motto "we studeren want we hebben de spaanse ondertitels aan" vinden we dat we best de dag zo mogen afsluiten.

vorig verslag

volgende verslag