welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Hoogte en Paassoep

Quito 19-3-2008.

Ik word weer wakker met een knetterende hoofdpijn. Alsof mijn schedel te klein is voor mijn geweldige brein. De gluhwein van gisteravond was alcoholvrij dus daar kan het niet aan liggen. Dus maar weer flink veel drinken en hopen dat het wegtrekt. Ik lig wat te lezen als Nina (de hond) ontdekt dat ik in bed lig. Ze vind mij heel lief en gezellig. Om 10.00 sleur ik mezelf uit bed om te douchen. Helaas helpt dat niet. Om 12.30 vind ik dat ik toch echt iets moet gaan doen dus gooi ik maar weer een paracetamol naar binnen. Ik zit nu al aan mijn normale jaarlijkse dosis.

Ik wandel naar de halte van de trolleybus. Hier schijn je uitzonderlijk goed op je spullen te moeten letten. Ik ga naar de oude stad in de hoop iets moois te zien in Quito want tot nu toe ben ik nog niet onder de indruk. Eerst loop ik natuurlijk een hele tijd verkeerd. Het leuke oude deel van de stad is niet zo heel groot en ik lijk vakkundig alle leuke straatjes te missen. Maar uiteindelijk komt het goed. Ik vind de pleinen met de kathedralen. Echt geweldig vind ik het nu niet. Ik heb nog steeds hoofdpijn, ben een beetje misselijk en het regent. En dan is het lekker om te weten dat je nog maanden de tijd hebt om het rustig te bekijken. Ik kom hier zeker nog terug.....maar voor vandaag is het genoeg! Ik ga terug naar huis en moet een heel stuk de heuvel op lopen met flink wat traptreden. Het is vrijwel zeker de hoogte waar ik wat last van heb want het valt vies tegen. Over een paar dagen zal het wel minder zijn....hoop ik

Quito 20-3-2008.

Ik sta vandaag op zonder hoofdpijn maar ik ben nu wel officieel stront verkouden. Maar dat zat er toch al een week of wat aan te komen. Rond lunchtijd word ik op school verwacht. Ze organiseren een paaslunch met de typische paassoep en ik mocht ook mee eten. Wel gezellig want zo ontmoet ik alvast wat mensen. De typische soep voor pasen is een soort dikke maaltijdsoep met alle soorten bonen die er maar te vinden zijn. Het is om een goede oogst te vieren. Er zitten ook stukjes aardappel in, een ei en een stuk kaas. Daarnaast een Empanada. Dat is een soort gefrituurde flap met kaas. Een soort kaassoufle. Na de soep krijgen we een bord met aardappelpuree, weer ei en kaas en gefrituurde banaan. Het was lekker!

Na de lunch ga ik met een stel mensen naar de fruitmarkt. Erg leuk omdat ze hier toch weer volledig andere soorten fruit en groente hebben dan ik tot nu toe heb gezien. Vooral heel veel cactusvruchten en bananen. O.a. rode bananen! Op de markt is ook een ruimte waar je kunt eten en daar liggen de varkenskoppen op je te wachten. We gaan met de hele club nog wat drinken en dan splitsen we weer op. Met Maartje spreek ik af om overmorgen naar de evenaar te gaan en 's avonds te gaan eten bij het restaurant van Etiel.

 vorig verslag

 volgende verslag