welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Op naar Ecuador

Quito 17-3-2008.

Wanneer de wekker om 4.15 gaat kan ik niet echt zeggen dat ik sta te springen om eruit te gaan. Ik heb niet zo veel zin om naar Ecuador te gaan. Niet dat ik Nederland zo geweldig vind maar ik vind bij Jeroen zijn toch wel gezellig. Daarnaast regent het al 4 weken in Quito met een magere 14 graden en word ik daar geacht hard aan de studie te gaan. En dat laatste is nooit echt een hobby geweest. Aan de andere kant wil ik graag goed Spaans leren en ben ik nieuwsgierig naar Zuid-Amerika.

Afijn, om 6.00 sta ik op Schiphol waar ze niet moeilijk doen over mijn terugreis-datum. Ik blijf namelijk langer dan 3 maanden en dan mag je eigenlijk niet binnen komen op een Visum On Arrival. Om 8.00 vertrekt mijn vlucht naar Madrid. We komen om 11.00 aan en dan moet je dus echt haasten om aan de andere kant van het vliegveld te komen. De bordjes zeggen 40 minuten naar Gate U....en dat is geen minuut gelogen!
Ik was nog net op tijd voor de vlucht naar Quito. Ik vlieg met Iberia. Een maatschappij met een hele slechte naam qua service en op tijd komen. Maar ja, het is betaalbaar dus ik probeer het eens. Het vliegtuig is niet het nieuwste. Mijn koptelefoon doet het niet. Geen ramp want ze vertonen tijdens deze 11 uur durende vlucht 2 films op een klein scherm in de verte. Na een uurtje in de lucht komt de lunch voorbij en daarna gebeurt er 9 uur lang niets! Ik volg op een gegeven moment maar het voorbeeld van mijn medepassagiers en loop naar achter om iets te drinken te halen. Om een uur of 6 krijg ik honger. Niet vreemd lijkt mij....maar pas om 22.30 komt er een snack langs. Mijn tip voor een vlucht met Iberia: neem iets te snacken mee!! En ga bij het raam zitten want landen op Quito is mooi! De besneeuwde bergtoppen prikken door de wolken en Quito zelf ligt in een mooi dal.

Ik kom om 17.00 locale tijd aan in Quito ( mijn klok zegt 23.00) en het regent. Het is een kleine luchthaven en bij de uitgang is het super druk. Tussen touwen door word je naar buiten geleidt dus even pinnen zit er niet in. Ik vind een taxi die me voor een acceptabele prijs naar Nicole wil brengen. Nicole is de dochter van een goede vriendin van mijn moeder. Zij woont al jaren in Quito en ik mag de eerste dagen bij haar logeren. Ze stelt me voor aan Etiel, De hond Nina en 2 vrienden uit Engeland die vannacht nog de logeerkamer hebben. Of ik het erg vind om 1 nachtje op de bank te slapen??? Natuurlijk niet!!

Nicole is uitgenodigd bij een vriendin om te komen eten. Of ik nog puf heb om mee te gaan? hmmm, ja! Dus met de hond in Nicole's oldtimertje een glimps opvangen van Quito By Night. Ik maak kennis met 3 vriendinnen van Nicole en we eten spagetti. Daarna gaan we voor Grey's anatomy zitten en val ik bijna in slaap! Nouja!! dat zal me anders nooit gebeuren! Maar goed, volgens mijn biologische klokje is het geen 21.00 maar 3.00. Ik sta te trillen op mijn benen en ben misselijk van de vermoeidheid. Ik slaap dus erg slecht (lag niet aan de bank). Door het tijdsverschil ben ik klaarwakker als de zon opkomt en dan blijkt dat het appartement van Nicole een gaaf uitzicht heeft.

 vorig verslag

 volgende verslag