welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Alweer Thailand

Chiang Mai 3 t/m 5-2-2008

Mijn laatste nacht in Laos lag ik in het lekkerste bed van heel Laos!!!!
Zachte matras, niet te dik of te stug kussen en een heerlijk dik dekbed! Ik had het eindelijk warm.
Ik reis vandaag samen met mijn bejaarde buren. Lekker de kosten delen. We nemen een tuktuk naar het douane kantoortje. En het is weer zondag dus mogen we mee betalen aan de man zijn salaris. Hierna steken we in een bootje de Mekong over.

De Douane in Thailand heeft een royaal ochtendhumeur. We worden al gewaarschuwd door de mensen die in de rij staan. Je mag niet even tussendoor om een formuliertje te vragen. We krijgen ze zelfs niet wanneer degene die aan de beurt is ze voor ons probeert te vragen. In de rij staan dus. Formuliertje krijgen, invullen, weer in de rij staan, terug gestuurd worden omdat je iets niet hebt ingevuld dat je nooit invult ( ras en beroep), weer in de rij, weer terug gestuurd worden omdat mijn blokletters niet blokkerig genoeg zijn etc.
En dit gebeurde bijna iedereen.
Aaaaarrgghhhhhh..............mannetjes in uniformpjes!!!!
We beginnen een beetje te stressen want we willen de bus van 9.00 halen naar Chiang Mai. Gelukkig redden we hem nog net. En dan mag ik mezelf weer 7 uur entertainen met mijn eigen gedachtes totdat we in Chiang Mai zijn.

Samen met Frederiek (die ik bij de grens ontmoet heb) ga ik op zoek naar een slaapplek. Afgelopen mei was ik met mijn moeder bij Little Home en daar is nog een kamer vrij die we delen.
Het is trouwens bloedheet in Chiang Mai...hahaha. Het is ook nooit goed. We rusten even een beetje uit en gaan 's avonds op de zondagmarkt kijken.

Maadag lekker uitgeslapen. Ontbijt was lunch, zeg maar. Beetje zitten, beetje kletsen, even naar het internetcafe en 's avonds naar de Night Bazaar.

Dinsdag vertrekt Frederiek richting Pai. Ik zit de rest van de dag in het internetcafe.

Dit is mijn derde keer in Chiang Mai en heb hier zo'n beetje alles gedaan dat er te doen is....vandaar

 vorig verslag

 volgende verslag