welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Pak Ou grotten

Luang Prabang 30+31-1-2008

Ik zou naar een grot maar mijn darmen liggen dwars. Ik loop naar het kantoortje om te vragen of ik de toer mag verzetten en ga weer terug mijn bed in.
's middags ga ik er en uit om iets te eten en een boek te ruilen en dan weer terug mijn bed in.
's avonds gaat het wel weer. Ik kom alweer bij Big Brother Mouse terecht waar het 5 jarige buurjongetje me verplicht hem voor te lezen en daarna samen te tekenen.
Hij wijst met zijn allerliefste glimlach op een kleurboek met kleurpotloden. Ik smelt...maar net niet helemaal. Ik wil niet dat ie leert bedelen bij toeristen door schatig te zijn. Ik regel met Tha dat hij het kleurboek met de potloden morgen aan de moeder van het jongetje geeft. Wanneer hij het dan een keer "verdient" heeft kan ze hem dit geven. Tha is het helemaal met me eens. Ik hoor later dat de moeder ook erg blij was met deze oplossing.

Donderdag ga ik wel naar de grot. Daarvoor varen we zo'n 2 uur de Mekong omhoog. Het is bewolkt en koud! We stoppen bij een dorpje om Laolao te zien maken maar het is een toeristenval. Alleen maar kraampjes met souvenirtjes.
De grotten zijn niet spectaculair van zichzelf maar ze zijn gevuld met eeuwen oude Budhabeelden. In alle soorten en maten en vooral heeeeel veel.
De boot terug gaat veel sneller zo met de stroom mee. We stoppen ook nu weer bij een dorpje. Hier maken en verkopen ze papier.
Op de boot ben ik aan de praat geraakt met een belg en we gaan samen ergens lunchen. Hierna een bootticket voor morgen kopen en internetten. Het regent ondertussen weer flink dus je kunt ook niet veel anders.

In mijn guesthouse word ik bestormt door de kat die al op schoot begint te klimmen terwijl ik nog niet eens op mijn hurken zit. Ik zoek dus maar een stoel en ga er voor zitten. Ik krijg bezoek van een 4 jarig Amerikaans meisje en 5 minuten later ben ik alweer een BIg Brother Mouse boek aan het voorlezen (haar eigen boek).
's avonds haal ik Staf op bij zijn guesthouse om samen te gaan eten. Wel zo gezellig. We zitten aan de mekong onder een afdakje want het regent nog steeds en 2 uur later zijn we ook echt vernikkeld van de kou. We moeten morgen allebei weg en hebben nog een tas in te pakken dus breien we een eind aan de avond.

 vorig verslag

volgende verslag