welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nakijken

Luang Prabang 29-1-2008

Om 4.00 werd mijn nachtrust verstoord door de trom van de tempel. Later leer ik dat het vandaag een goede dag was om Budha te vereren. Slapen doe ik niet meer. Oa omdat ik me ook niet heel lekker voel. Beetje misselijk en darmen die flink overstuur zijn. Halverwege de ochtend kom ik pas in beweging. Op de markt koop ik bananen en een souvenirtje. Hierna wandel ik weer binnen bij een tempel. Een deel van het muurrelief verbaasd me. Er zijn allerlei dieren afgebeeld. Ook een nijlpaard! en ik vraag me ook echt af of die hier ooit van nature voorkwamen of een konings geschenk waren ofzo. Op een andere markt koop ik een kussen voor $2. Over een paar dagen zit ik 2 dagen op een houten bankje in een boot dus het lijkt me een goede investering.

Ik lunch bij een tentje op een eilandje in de andere rivier van Luang Prabang, de Nam Tha. Er komt een Italiaanse bij me zitten en we kletsen een hele tijd over van alles en niets. Ondertussen is het gestopt met miezeren en probeert de zon door te komen. Aan het einde van de middag beklim ik de heuvel Phu Si. Die ligt midden in LP en staat vol stupa's en Budhabeelden. Maar het is het uitzicht dat de moeite waard is. Massa's mensen zitten te wachten op de, door de Lonely Planet aanbevolen, zonsondergang wat me nogal zinloos lijkt op een bewolkte dag.

's avonds loop ik Langs Big Brother Mouse en Tha roept me binnen. Of ik iets te doen heb? Of ik wil kijke of de tekeningen kloppen bij de engelse woorden die ze moeten uitbeelden? En zo vul ik ik dus mijn avond met het nakijken van een toekomstig boek.

vorig verslag

volgende verslag