welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Views

Luang Prabang 26-1-2008

's Ochtends hak ik de knoop door en besluit te gaan voor mijn minst favoriete optie. In 1 keer (dus 10 uur) met de bus naar Luang Prabang.
Ik bereid me goed voor. Reistabletjes naar binnen, oordoppen in de tas, een plastic zakje, de Ipod en mijn buff. Als ik me helemaal kan afsluiten van geluiden van kotsende mensen dan overleef ik het wel. De bus zelf is beroerd. Ik zit letterlijk klem met mijn knieën en kan mijn benen absoluut niet bewegen. Dat worden 10 hele lange uren (en jullie denken allemaal terwijl jullie op jullie fijne kantoorbaantje zitten dat jullie met mij willen ruilen....ik denk het niet!)

Om 17.00 ben ik in Luang Prabang. De bus rit was pittig Mijn knieën zijn blauw maar mijn maag is nog in orde. Het landschap op de route is wel heel mooi en je rijdt continue langs hutjes dus je hebt veel te zien.

Luang Prabang is een World Heritage site en dus een toeristen trekker. De prijzen voor de kamers zijn er ook naar. $13, $15 en $20 hoor ik de hele tijd. Ik duik wat steegjes in en vind een bijna perfecte kamer voor $7. Het is alles behalve zo'n schimmelig hokje die ik het afgelopen uur meerdere keren heb mogen bewonderen. Het is klein maar het heeft 3 ramen met geweldig uitzicht! Aan de ene kant heuvel Phu si met gouden stuppa's en de daken van een tempel. Aan de andere kant kijk ik vol binnen bij een Wat. Overal lopen monniken en de waslijn hangt vol met oranje gewaden.

Wanneer je door de toeristen en de vele souvenier kraampjes heen kijkt is het echt een mooi stadje. Heel veel stille steegjes, enorm veel tempels, monniken en koloniale huizen. Alles is de laatste jaren flink opgepoetst dus het is wel een beetje een boutique stadje.

Ik loop 's avonds wat rond en loop tegen de winkel van Big Brother Mouse op. Na wat overleg ga ik morgen met Tha Tao naar het weeshuis van Luang Prabang. Op straat loop ik Martin tegen het lijf (zie Champasak) en we gaan wat drinken. Laat kan je het niet maken in Luang Prabang. Alles gaat tussen 21.00 en 22.00 dicht. Ik loop om iets over tienen terug door een uitgestorven straat.
Ik slaap geweldig want ik heb voor het allereerst in Laos iets dat lijkt op een matras! En na 2 weken op kneiterharde dingen liggen is dat heerlijk.

Tip:
Phousi 3 guesthouse (informeer bij Phousi 1 in de straat naast het royal palace).
1 Persoonskamer $ 7.
Geweldig uitzicht, goede matras.

vorig verslag

volgende verslag