welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Big Brother Mouse

Vientiane 21-1-2008

Gister om 20.30 in de nachtbus van Pakse naar Vientianne gestapt. En het viel alles mee. Groot voordeel is natuurlijk dat er in dit land verder niemand anders 's nachts van de weg gebruik maakt dus de chauffeur hoeft ook niet vreemd in te halen of uit te wijken. Verder is de weg kaars recht en dat is ook fijn. De kwaliteit van de smalle weg is niet geweldig maar daardoor leent het zich ook niet om te scheuren. De ligstoelen zijn echt de lekkerste die ik ooit heb gezien. Daar zouden ze vliegtuigen mee moeten uitrusten! Maar waarom moet die airco zo verdomde koud staan? Waarom komt niemand op het idee hem iets minder koud te zetten als iedereen in truien onder dekens zit en met sokken aan????

Om 6.15 sta ik in Vientiane...... en ga dan maar eens een kamer vinden! echt alles zit vol en ik schrik van de prijzen. Alles is boven de $10! zelfs in Bangkok slaap je goedkoper. Om 9.30 heb ik eindelijk een kamer gevonden. In de straat van mijn hostel zit Big Brother Mouse . Ik heb hier al veel over gehoord van andere reizigers. Ze maken hier kinderboeken en dat is echt uniek voor Laos. Als je bedenkt dat vrijwel niet 1 kind een leerboek heeft dan mag duidelijk zijn dat ze waarschijnlijk nog nooit een leesboek van dichtbij hebben gezien en al helemaal niet eentje met kleurrijke plaatjes. Big Brother Mouse werkt met jonge mensen die de verhaaltjes schrijven en er de tekeningen bij maken. Ik ( eehh...NICOLAAS) koop 14 boeken per school ( die 3 in Paksong) en laat het pakketje naar Ankana sturen. Een mooie start voor een bibliotheekje. Ik koop ook nog een stapeltje voor mezelf om onderweg weg te geven. Big Brother Mouse zit op nog meer plaatsen in Laos, wie weet bezoek ik ze nog een keer.

Na de lunch ga ik terug naar mijn kamer en val per ongeluk in slaap. En zo is een dag snel voorbij ;-)

's Avonds loop ik richting de tafeltjes aan de oever van de Mekong om wat te eten. Ik wil een soort schaaldier bestellen maar "maybe no good for stomac Falang, good for Lao...but not always" Beter niet doen dus! Ik kan eerlijkheid wel waarderen en bestel noodles. De Mekong is in het droge seizoen trouwens niet veel hier in Vientiane. Het is nu meer een enorme zandbank met een riviertje. Aan de overkant ligt Thailand. Bij de rivier is een soort kermis. Je kunt pijltjes gooien op balonnen en voor kinderen is er een hele oude zweefmolen.

Tip:
Youth Inn.
Hoek Fa Ngum Road en Th Francis Ngin.
Vientiane.
Knalgroen gebouw.
Kamer met badkamer 100.000 kip ($10).
Nieuw gebouw dus prima kamer, goede centrale ligging en behulpzaam personeel.

vorig verslag

volgende verslag