welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

4000 eilanden

Don Det 14-1-2008

We staan om 7.00 op zodat we tijd hebben voor ontbijt voor de bus om 8.00 ons op komt halen. Ik word erg gelukkig van de Franse invloed hier in Laos want er is stokbrood voor ontbijt!! Niet helemaal zoals thuis want ze doen er geen zout in maar het is een heel stuk beter dan iedere dag noodles voor ontbijt. Om 8.00 is er geen bus. Normaal wacht ik dan rustig af maar mijn intuitie zegt me te gaan vragen waar we precies moeten wachten. Commotie alom! Wij hebben geen idee en wachten rustig af. Vooral Joon laat alles lekker aan zich voorbij gaan. Die laat mij het allemaal regelen ( maar niet op een vervelende manier). We worden in een Sawngthaew gestopt die heel langzaam rijdt. Na een kwartiertje stoppen we langs de weg waar we, zo gokken we, wachten op de echte bus. Na en flinke tijd komt er een toeristenbusje aan. En dat zit vol! Toch moeten wij er bij maar....Only 5 minutes to other bus. Vooral de mensen in de bus zijn hier niet blij mee. Na veel gepuzzel en geschuif kunnen we er tussen. Er blijkt inderdaad een andere bus en die hebben Joon en ik voor onszelf. Na een tijdje rijden stoppen we. Net als een tegemoet komende Sawngthaew. Onze chauffeur verdwijnt daarin en een dame springt er uit en kruipt achter ons stuur. Tja, waarom niet. Onderweg pikken we bij verschillende ferry's toeristen op. We rijden namelijk parallel aan de de Mekong.

Om 12.00 staan we bij de ferry voor een bootje naar Don Det. Don Det is 1 van de zogenaamde 4000 eilanden van Si Pan Don. Het uiterste zuidelijke puntje van Laos. Aan de overkant van de Mekong ligt Cambodja. Het bootje is een soort Kano. Ongelooflijk instabiel en er komt, in mijn ogen, veel water binnen. Maar niemand anders schijnt zich zorgen te maken dus doe ik dat ook maar niet. Ik hoor later dat Joon zich wel zorgen maakte want hij kan niet zwemmen.

Joon en ik besluiten weer een kamer te delen. Hierdoor slapen we niet alleen goedkoper dan wanneer we een hutje alleen zouden moeten betalen maar we kunnen zelfs de iets duurdere nemen. We hebben een vrijstaande houten hut met veranda en 2 hangmatten. ( badkamer buiten en delen) Maar wel met uitzicht op de Mekong EN de zonsondergang!

's Middags duik ik in mijn Lonely Planet om een grove planning te maken voor Laos. De zonsondergang is echt schitteren! Daarna gaan we wat eten. Het eiland is een grote zandbak. Aan de oostkant loopt een pad met allemaal hutjes verhuurders en restaurantjes. Basic en toeristisch. We liggen op tijd in bed want de generator gaat uit om 21.30 en met je zaklamp lezen is geen optie omdat dit heel veel insecten aantrekt.

Tip:
Souksan Hotel.
Don Det.
Si Pan Don.
Houten hut zonder badkamer maar met geweldig uitzicht. US$ 7.
Met badkamer us$10 en met airco US$12.
Goede locatie voor de zonsondergang. Volgens de LP de beste hutjes en ze zijn inderdaad mooi stevig en schoon.
Fietsverhuur US$1 per dag.

vorig verslag

volgende verslag