welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

3 x pijn

Bangkok 7 t/m 12-1-2008

Zondag kom ik dus aan in Bangkok en ik had er erg naar uitgekeken voor allerlei foute redenen als goedkope massages, snel internet, goedkope kleding en fantastisch eten!

Omdat ik dus echt al een hele tijd hele beroerde nachten heb en omdat ik tandarts afspraken heb met mogelijk pijnlijke gevolgen trakteer ik mezelf op luxe. Ik neem een kamer in de Rambuttri Inn. Op straat eet ik een Pad thai en 's avonds laat ik mijn haar knippen. Ik moet echt even wennen aan de drukte en dan bedoel ik dus de enorme hoeveelheid toeristen. Er zijn er letterlijk duizenden en ze zitten allemaal op een andere golflengte dan ik op het moment. Allemaal in de hippy party mood terwijl ik nog op standje "natuur" sta.

Na een geweldige nacht slaap start maandag met een ontbijt bij Tuk...DE locatie voor bruinbrood. En dat mag dan we niet typisch Thais zijn, het is wel verrukkelijk. Vooral met een bananenshake erbij. Daarna moet ik mijn Laos visum gaan regelen en shoppen. Ik heb sinds Fiji geen slippers meer en ik heb een Lonely Planet van Thailand en Laos nodig. Ik lunch met een overheerlijke Massaman curry (sorry maar ik moet alle geweldige maaltijden melden) en ga daarna internetten. Aan het einde van de middag laat ik me verwennen met een 8 stappen gezichtsbehandeling. 3 kwartier later en 4 euro lichter heb ik een prachtig nieuw huidje.
' s avonds eet ik wat bij de straatstalletjes en koop ik 2 fishermanspants. Ik heb nog maar 1 broek en 1 rok dus ik moest wel ;-)

Dinsdag ontbijt ik met fruitsalade en verse ananassap. De ochtend vul ik met internetten. In de namiddag ga ik richting Siam Square omdat ik een afspraak heb met de tandarts. Eerst met de boot en dan met de Skytrain. Ik blijf het geweldig vinden om Bangkok vanaf de boot te zien. Om 18.30 zit ik in de tandarts stoel voor een wortelkanaal behandeling. Niet iets waar ik zin in heb maar voor iedereen die het nog niet weet....... de tandarts in Thailand is zooooooo goedkoop dat je gek bent als je het thuis laat doen. De komende periode dus een wortelkanaalbehandeling, stift en kroon. Gequote prijs in Nederland 1800 euro!!! Hier in Thailand 522 euro! Mijn tandarts thuis is te spreken over het werk van mijn thaise tandarts dus over de kwaliteit hoeft niemand zich zorgen te maken.

Als iemand nog eens wil weten hoe ik aan mijn reisbudget kom?... Door 1275 euro uit te sparen door niet in Nederland naar de tandarts te gaan ;-) Van 1275 euro kan je een retourtje Bangkok kopen en 3 weken vakantie betalen!

De wortelkanaalbehandeling was te doen en om 21.30 ben ik weer "thuis". Ik moet nog wat eten maar mijn mond is nog half verdoofd en ik mag niets hards kauwen. Bij een oud rimpelig vrouwtje koop ik mango met stickyrice. Mjam De verdoving is uitgewerkt dus ga ik naar bed.

Woensdag voel ik niet veel van de wortelkanaalbehandeling. Ik kan nog niet kauwen aan die kant maar verder geen pijn. 's Ochtends ga ik voor een pedicure. Ik wil dat mijn voeten er mooi uitzien voor de afspraak en fotosessie van vanmiddag. Daarna werk ik weer wat aan de website. 's Middag heb ik een afspraak met Mr Tung van Angelart. De man die mijn fantastische Tattoo gezet heeft. Mijn huid reageert een beetje vreemd op tattoo's dus sommige lijnen zijn helemaal dicht gelopen terwijl de tattoo van Jeroen nog haarscherp is. Mr Tung gaat mijn tatoeage dus bijwerken. Tja, en als ik er dan toch zit dan kan ie net zo goed ook een klein stukje toevoegen en een beetje kleur. Vandaag ben ik dus vrijwillig aan het pijn lijden. Nou ja... pijn. De eerste 5 minuten zijn vervelend en dan zorgt je lichaam voor een pijnstiller en voel je nauwelijks meer iets. Ik ben helemaal blij met het resultaat en een beetje verdrietig omdat ik gehecht was aan de oude tattoo.

's Avonds eet ik een heerlijke kip cashewnoot en ga ik mijn Laos visum halen.

Donderdag ochtend de was weg brengen, ontbijten met een fruitshake en internetten. 's Middags neem ik een taxi naar de tandarts. Ik ben er dinsdag achter gekomen dat het net zo duur is als de boot plus de skytrain en ik ben minder tijd kwijt. Vandaag gaan ze kijken of een kraakbeen operatie of een tandvlees operatie nodig is. Ik kijk er weer echt naar uit !
Gelukkig hoeft er alleen maar een klein beetje aan mijn tandvlees gesleuteld te worden en kan er vandaag al begonnen worden aan het bouwen van de stift voor de kroon. Er word een mal gemaakt voor de echte kroon en een tijdelijke kroon geplaatst. 2 uur later loop ik weer op straat. De verdoving werkt snel uit en het reslutaat is behoorlijk pijnlijk. De rest van de dag hou ik me kalm (bij het zwembad) 's Avonds even de straat op om een massaman Curry te eten, de was op te halen en een nieuw boek te scoren. ( ik zit in een John Irving fase, nu The world according to Garp).
Klein verdrietig momentje van de dag: Mijn pen is op Het is maar een gewone plastic pen maar wanneer je veel schrijft kan je erg gehecht raken aan het comfort van een bepaalde pen. Nu schrijf ik met een sprietig ding.... ach, het zal we wennen.

Vrijdagochtend ga ik weer terug naar de tandarts omdat mijn kies te hoog is. De andere kiezen raken elkaar niet eens. Eigen schuld want hij had me gevraagd hoe het voelde en het voelde te hoog maar ik denk dat ik geen zin meer had en gewoon snel klaar wilde zijn. Stom, want nu kan ik terug. Het probleem is in 5 minuten verholpen. Daarna ga ik naar het treinstation om een kaartje te kopen voor morgen nacht. Eindelijk richting Laos!!!

Zaterdagochtend ga ik op zoek naar verse leesboeken en nog even bij het zwembad liggen. Al na een kwartier drijf ik weg. Wat een hitte! Douchen dus en uit checken. Ik maak de dag vol met internetten en ik word voor het eerst in mijn leven uit een winkel gezet. Vraag me niet waarom maar de boekverkoopmeneer trok het boek uit mijn handen met de mededeling " you can go now" Dus ik vraag compleet perplex " whats the problem?" en het antwoord is simpel:"No problem, you can go now, you not buy, me bussy" Ik was de enige klant en twijfelde niet eens over kopen. ik zocht al een tijd naar dat boek! Maar er zijn grenzen! Ik ga niet smeken of ik alsjeblieft het boek mag kopen. En zeker niet van zo'n lompe ...

 vorig verslag

volgende verslag