welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Berni

Semporna 5-1-2008

Om 14.00 ga ik opzoek naar een bus richting Tawau Airport. Ik loop Berni tegen het lijf en hij heeft een shuttlebusje geregeld. Of ik mee wil rijden? Ach, dat is ook wel zo handig. Berni was ook op Mabul en ik heb zijn wonden verzorgd nadat ie was uitgegleden op de trap van de steiger. Berni is begin 70 en heeft zijn hele leven gereist. Hij heeft een leerachtige huid en lang grijs haar. Hij reist met alleen een dagrugzak met 6 kilo er in! Daar kan ik nog wat van leren!

Op weg naar het vliegveld vertelt hij dat zijn moeder 4 jaar geleden is overleden (kan je nagaan hoe oud die is geworden) en hem grond en een huis in Frankrijk heeft nagelaten. Die heeft hij verkocht en nu zit ie met een probleem. Hoe krijgt hij het geld op? Zelfs als ie zo oud word als zijn moeder dan is het nog lastig want Berni is een budgetreiziger in hart en nieren. Hij wil echte ervaringen, mensen ontmoeten. Niet een hotel met TV. Ik mag dus ook niet mee betalen aan de shuttlebus maar ik mag wel een koffie voor hem kopen op het vliegveld.

Voor de mensen die zich afvragen of ik ook geld te veel heb omdat ik in een vliegtuig stap: Nee!!
Het is goedkoper dan met de bus ;-)
Een vlucht Tawau -> Kota Kinabalu koste 14 euro incl tax!! en duurt 50 minuten. De bus doet er 2 dagen over (of 1 hele lange nacht) en kost 20 euro.
In Kota Kinabalu delen Berni en ik een taxi die ik probeer te betalen maar dat mag ook al niet van Berni. We zeggen gedag want hij gaat naar een ander hostel.

's Avonds ga ik een pizza eten. Daar had ik echt zin in! Daarna naar een bar waar ze waterpijpen en muntthee hebben dus ik ben gelukkig!

vorig verslag

volgende verslag