welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Lange tenen

Mabul 2-1-2008

Mijn humeur is vandaag niet best. Slaapgebrek is de oorzaak. Ik heb een bijna aanvaring met een wicht van amper 20 die me verteld dat ze mijn zorgen om de hygienische omstandigheden van de kinderen hier (openbaar riool) maar onzin vind. Ze hebben hier, volgens haar, grotere problemen en de kinderen zien er gezond uit. Tegen zoveel vastbesloten domheid kan ik niet op. Tuurlijk zijn er ook andere grote problemen maar begin niet over de gezondheid van mensen te oordelen op basis van hoe ze er uit zien en ga me niet vertellen dat zwemmen ( en het inslikken van water) in water met heel veel poep en pis geen probleem is!! Onder uitgeruste omstandigheden had ik vast diplomatieker gereageerd of zelfs helemaal niet maar moest nu zo nodig in 2 zeer goede en snedige zinnen haar aan het denken zetten....hihihi ( schaam...een beetje) Afijn, 1 kans op vriendschap minder....alhoewel de andere dames begrip hebben voor mijn standpunt en met me meegaan snorkelen.

Om te kunnen snorkelen moet je naar de andere kant van het eiland (de rest is volgebouwd tot ver in zee). ' s ochtends ga ik snorkelen met de duitse Anja vanaf de politiepier. Erg veel vis en heel veel verscheidenheid. Sinds lange tijd zie ik weer eens de gele trompetvis en voor het eerst de pijpvisjes die heel erg lijken op zeepaardjes maar dan recht! We gaan terug om te lunchen. Daar word me gevraagd of ik van kamer wil wisselen. En om eerlijk te zijn...dat wil ik niet! Ik heb geen zin om midden op de dag in de hitte mijn ge-explodeerde tas te gaan pakken. Daarnaast hek ik om een singleroom gevraagd omdat ik daar even behoefte aan heb. Het is echt altijd de singlereiziger die moet verkassen. De afgelopen weken ben ik wel honderd keer verplaatst en ik heb er nu even geen zin meer in! Het is ok, ze vragen het wel aan iemand anders. Ik hoor ze dat doen en erbij vermelden dat ik er geen zin in heb (heel charmant). Vervolgens komen ze met de mededeling dat ik mijn kamer moet delen. Wat betekent dat ik alsnog mijn rotzooi moet gaan organiseren. Maar ja, je kunt mensen niet terugsturen omdat ik niet wil delen. Ik eis wel geld terug want ik heb betaald voor een singleroom!!! Mijn humeur word er niet beter op.

's Middags ga ik snorkelen met de zwitserse Nicole. Bij een andere pier. Ook hier weer heel veel te zien. Een mooie snorkel locatie. We zitten gezellig te kletsen en op te drogen wanneer de locale jongetjes ons omcirkelen en het gedaan is met de rust. Maar het is wel lachen!. 's Avonds is er weer luidde muziek dus ik ga chagerijnig slapen. nou ja....proberen.

Tip:
Uncle Chan's op Mabul eiland.
Te boeken in Semporna bij de Dragon Inn entree.
50 Ringgit per nacht inclusief 3 maaltijden. De maaltijden zijn ok, niet geweldig. Maar er is wel altijd brood met jam en pindakaas voor de tussendoor honger. Het is wel ok. Er is goed te snorkelen op Mabul vanaf 2 pieren. verder is het eiland dus volgebouwd met huizen op palen. Geweldig fotogeniek en met geweldig leuke kinderen maar ook met heel veel vuilnis in het water en alle riolering komt uit op de zee.
's Avonds is er regelmatig (life)muziek. Meedoen dus want slapen zit er niet in. Er is een duikschool waar de meeste mensen tevreden over waren. Veel lof gehoord over de instructeur en het materiaal was redelijk in orde. Boek je duik of snorkeltrip naar Sipadan zo ver mogelijk van te voren. Er kunnen maximaal 120 mensen per dag naar toe dus sommige dagen zitten snel vol!

vorig verslag

volgende verslag