welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Gelukkig nieuwjaar!!!

Kinabatangan rivier 1-1-2008

1 januari 2008!!!! Gelukkig nieuwjaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Om 6.00 's ochtends zitten wij allemaal al in een bootje terwijl het thuis nog niet eens O&N is geweest! Om 7.00 doet het het europesche vasteland in het bootje een klein "happy newyear" en om 8.00 de britten. Thuis gaat het vuurwerk de lucht in terwijl wij aapjes kijken. De ochtendsafari brengt in eerste instantie niet veel nieuws. Vol hoop hangen we een tijd rond waar het heel erg ruikt naar olifantenpis maar we zien niets ( een latere groep wel :-( ). Wel weer heel veel makaken, neusapen en hornbills. Tegen het einde zien we nog een kleine krokodil en dan zit het er op. We gaan ontbijten en voordat we vertrekken ga ik nog even snel 3 bomen planten. De andere bomen worden dus de komende dagen door andere toeristen geplant langs de rivier. En nu maar duimen dat de bomen flink groeien en niet vroegtijdig worden opgegeten.

Om 9.00 stappen we in het busje dat ons een uur later aflevert bij de grote bus die naar Semporna gaat. De rit duurt 4 uur waarvan ik misschien 10 minuten mijn ogen open heb. Wat ben ik moe! En ik ben niet de enige Johan en Tone, Nicole en Dave zijn ook knock-out. In Semporna stappen we in de laadbak van een pick-up van Uncle Chan's. We boeken accomodatie op het eiland Mabul en snorkel en duiktrips naar Sipadan. Een uur later zitten we in een boot en we zijn net op tijd op Mabul voor de zonsondergang. Wat een dag!! Van jungle naar koraalrif!!!!

Ik moet zeggen dat Mabul en Uncle Chan's me in eerste instantie erg tegen valt. Ik dacht bij accomodatie op een eiland niet aan een gebouw op palen in een heel palendorp. Het water ligt bomvol afval en alle toiletten komen er in uit. Ik ga hier het water niet in! Mijn eerste indruk word niet beter als ik wil slapen maar dat gaat niet want er is een liveband die echt heel erg hard speelt....tot 2.30 uur ! En ik was al zo moe :-(

vorig verslag

volgende verslag